Kartupeļu salāti ar bekonu, sīpoliem un lociņiem
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kartupeļi
kartupeļi
3
3 sīpolloki
sīpolloki
1
1 sīpols
sīpols
4
4 šķēles kūpināts bekons
šķēles kūpināts bekons
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
25 ml
25 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Kartupeļu salāti
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šādi sagatavotus kartupeļus var pasniegt grila vakarā pie grilētas gaļas, kopīgi ar kādiem svaigajiem, zaļajiem salātiem vai pasniegt kā uzkodu dienas vidū.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sālsūdenī novāra kartupeļus ar visām mizām, līdz tie mīksti. Tikmēr smalki sagriež lokus un plānos gredzenos sīpolu. Sagriež strēmelītēs bekonu.

    Kad kartupeļi gatavi, tiem ļauj nedaudz atdzist, apmēram 15 minūtes. Pēc tam kartupeļus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos (bet ne pārāk smalkos).

    Kamēr kartupeļi dziest, aukstā pannā liek bekona strēmelītes un karsē kopā ar bekonu. Kad bekons kļuvis kraukšķīgs un zeltains, pannu noņem no uguns.

    Bļodiņā sajauc ābolu etiķi ar olīveļļu, pievieno melnos piparus un sāli pēc garšas, izmaisa.

    Bļodā liek sagrieztos kartupeļus, pa virsu ceptās bekona šķēles, sīpolu gredzenus, uzlej mērci un uzmanīgi visu izcilā.

    Pasniedz, pa virsu berot lociņus.

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form