Foto: Shutterstock
Šādi sagatavotus kartupeļus var pasniegt grila vakarā pie grilētas gaļas, kopīgi ar kādiem svaigajiem, zaļajiem salātiem vai pasniegt kā uzkodu dienas vidū.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gkartupeļi3 sīpolloki1 sīpols4 šķēles kūpināts bekons3 ĒKolīveļļa25 mlābolu etiķis pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Sālsūdenī novāra kartupeļus ar visām mizām, līdz tie mīksti. Tikmēr smalki sagriež lokus un plānos gredzenos sīpolu. Sagriež strēmelītēs bekonu.

2

Kad kartupeļi gatavi, tiem ļauj nedaudz atdzist, apmēram 15 minūtes. Pēc tam kartupeļus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos (bet ne pārāk smalkos).

3

Kamēr kartupeļi dziest, aukstā pannā liek bekona strēmelītes un karsē kopā ar bekonu. Kad bekons kļuvis kraukšķīgs un zeltains, pannu noņem no uguns.

4

Bļodiņā sajauc ābolu etiķi ar olīveļļu, pievieno melnos piparus un sāli pēc garšas, izmaisa.

5

Bļodā liek sagrieztos kartupeļus, pa virsu ceptās bekona šķēles, sīpolu gredzenus, uzlej mērci un uzmanīgi visu izcilā.

6

Pasniedz, pa virsu berot lociņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!