Jauno kartupeļu salāti ar kaperiem un sinepēm
Foto: Barbora publicitātes foto
5.0000 1
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg jaunie kartupeļi
jaunie kartupeļi
100 g
100 g kaperi
kaperi
100 g
100 g sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
30 g
30 g pētersīļi
pētersīļi
200 g
200 g pākšu pupiņas
pākšu pupiņas
Mērcei:
60 g
60 g medus
medus
60 g
60 g Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
20 g
20 g anšovi
anšovi
30 ml
30 ml baltvīns, sidrs vai ābolu etiķis
baltvīns, sidrs vai ābolu etiķis
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Kartupeļu salāti
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vien piecu sastāvdaļu salāti, kas pagatavojami salīdzinoši ātri un viegli, var kļūt par īstu delikatesi – arī dodoties pārgājienā un ņemot maltīti līdzi. To izsmalcinātība slēpjas tieši mērcē, kas pat visierastākajiem produktiem sniegs restorāna cienīgu garšu, ko atkārtot arī dienās, kad pārgājiena vietā pusdienas tiek baudītas mājas apstākļos. Recepti iesaka "Barbora" garšas eksperts, šefpavārs Dzintars Kristovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Jaunos kartupeļus kārtīgi nomazgā un novāra.

    Gatavos kartupeļus atdzesē un sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās.

    Pēc tam 2 minūtes noblanšē pupiņas verdošā ūdenī un uzreiz pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī, nosusina un noliek malā.

    Nomizo sīpolus, sagriež tos plānās šķēlēs un pievieno kaperus un smalcinātus pētersīļus.

    Lai pagatavotu mērci, medu sajauc ar sinepēm, olīveļļu, sāli un smalcinātiem anšoviem, bet piparus beigās pievieno pēc garšas. Mērci var pagatavot, piemēram, vārot kartupeļus.

    Ja salātus gatavo, lai baudītu tos vēlāk, piemēram, piknikā, tad būtisks ir arī pakošanas solis – katra maltītes sastāvdaļa liekama atsevišķā kārbā – kartupeļi vienā, pupiņas otrā, mērce trešajā un sīpoli ar kaperiem un pētersīļiem ceturtajā, pretējā gadījumā produkti būs izmirkuši un nebūs tik baudāmi.

    Ja ir tāda iespēja, pirms maltītes baudīšanas apcep vai kā citādi uzsilda kartupeļus un tad sajauc pārējās sastāvdaļas ar tiem, piešķirot salātiem īpaši aromātisku pēcgaršu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form