Foto: Publicitātes foto
Šī ir vēl viena variācija par klasiskajiem kartupeļu salātiem. Tie lieliski sader ar marinēto cepto papriku. Recepti iesaka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) eksperti.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
8 gab.vidēja izmēra kartupeļi6 gab.vārītas olas2 gab.saldā paprika400 gmarinēta cepta paprika1 gab.sīpols100 gmajonēze pēc garšassāls pēc garšaspipari1 saujapētersīļi

Sagatavošana

1

Kartupeļus ar visu mizu uzvāra sālsūdenī.

2

Kamēr kartupeļi vārās, gatavo pārējās salātu sastāvdaļas: sīpolu sakapā, papriku sagriež nelielos kubiņos – gan svaigo, gan marinēto. Nelielos kubiņos sagriež arī olas. Visu samaisa, pievienojot sakapātus pētersīļus. Daļu maisījuma atliek citā traukā.

3

Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un nedaudz atdzesē. Remdenus kartupeļus nomizo un sagriež nelielos kubiņos, pievieno sagatavotajai paprikai un olām, pievieno majonēzi un visu samaisa. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

4

Pirms pasniegšanas rotā ar iepriekš malā atlikto paprikas un olu maisījumu un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

LAPNA Latvijā un Lietuvā īsteno kustību "Olas ir spēks!", atgādinot, ka olas ir pieejams produkts, kas satur 13 dažādus organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Tās ir vēlams iekļaut ikdienas uzturā gan bērniem, gan pieaugušiem, gan senioriem – ne tikai Lieldienās, bet visa gada garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!