Kartupeļu salāti ar seleriju kātiem un marinētiem gurķiem
Foto: DELFI
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Kārdinājums pēc jaunajiem kartupelīšiem ir tik liels, ka gribās tos pagatavot visdažādākajos veidos. Meklējot jaunas garšas ikdienas maltītēs, pagatavo šos salātus, kas sātīgi pabaros un atklās jaunas garšu nianses.

Receptē nav norādītas precīzs sastāvdaļu daudzums, jo atkarībā no ēdāju skaita un arī garšas patikas, var variēt – pievienot vairāk marinētos gurķus, mazāk seleriju kātus, kā nu kurš vēlas.

Izvāri kartupeļus ar visu miziņu, līdz tie ir gandrīz mīksti. Pārvārīti kartupeļi salātos šķīdīs.

Ļauj kartupeļiem pilnībā atdzist, pēc tam nomizo.

Novāri olas tā, lai dzeltenums būtu stingrs, tad atdzesē aukstā, tekošā ūdenī.

Sagriez strēmelēs seleriju kātus, ripiņās marinētos gurķus un liec bļodā. Mazākos gabalos sagriez kartupeļus, cieti vārīto olu un samaisi.

Atsevišķā trauciņā sajauc krējumu ar majonēzi, sinepēm un sāli. Mērci pievieno salātiem un iemaisi, bet nepārmaisi, lai neizjūk kartupeļi.

Pēc garšas vari vēl pievienot sāli un zaļumus.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form