Kartupeļu - šampinjonu sacepums
Foto: Shutterstock
4.5000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīgām pusdienām kartupeļu - šampinjonu sacepums.

Šampinjonus un sīpolus smalki sagriež un sviestā apcep. Pievieno sāli, piparus, uzliek vāku un vēl uz lēnas uguns pasautē, lai izdalās sula.

Kartupeļus sarīvē plānās šķēlēs, masu sadala uz pusēm.

Ietaukotā veidnē liek pusi kartupeļu, uzkaisa mazliet sāli un rozmarīnu, tad liek sēnes un visu ieziež ar krējumu.

Virsū liek atlikušos kartupeļus, atlikušo krējumu, atkal uzkaisa sāli, rozmarīnu. Mazliet ar lāpstiņu visu paspaida, lai sula iznāk virspusē.

Liek krāsnī un cep 200*C ~ 30 - 40 minūtes.

Ja vēlas, tad 5-7 minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sieru, bet arī tāpat sacepums ir gana gards un krēmīgs.

Iesūtīja: Dace

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form