Foto: Privātais arhīvs
Izrādās, uz iesmiem vērt un grilēt var ne tikai gaļu, bet arī daudzu iecienītos kartupeļus, iegūstot kraukšķīgas un skaisti zeltainas šķēlītes, ko baudīt gan kā piedevu grilētai gaļai vai zivīm, gan kā pamatēdienu, papildinot ar svaigiem dārzeņu salātiem un gardu diļļu vai citu zaļumu mērcīti. Recepti iesaka Aiga Molke.
60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kartupeļi kūpināts speķis sāls garšvielas un garšaugi

Sagatavošana

1

Kartupeļus rūpīgi noberž, noskalo un nosusina. Sagriež aptuveni 2-3 mm plānās šķēlēs. Kūpināto speķi sagriež plānās šķēlītēs.

2

Kartupeļu šķēles sprauž uz iesmiem pamīšus ar speķa šķēlītēm.

3

Visu pārkaisa ar sāli un garšvielām pēc izvēles.

4

Iesmus ietin folijā, liek uz grila un cep 10-15 minūtes. Speķis karstuma ietekmē sāk kust un piešķir sulīgumu kartupeļiem.

5

Beigās foliju noņem, kartupeļu šķēles apbrūnina, līdz maliņas ir skaisti zeltainas un kraukšķīgas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!