Kartupeļu 'šašliks' - uz iesmiem ceptas šķēlītes ar bekonu
Foto: Privātais arhīvs
2.3750 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Izrādās, uz iesmiem vērt un grilēt var ne tikai gaļu, bet arī daudzu iecienītos kartupeļus, iegūstot kraukšķīgas un skaisti zeltainas šķēlītes, ko baudīt gan kā piedevu grilētai gaļai vai zivīm, gan kā pamatēdienu, papildinot ar svaigiem dārzeņu salātiem un gardu diļļu vai citu zaļumu mērcīti. Recepti iesaka Aiga Molke.

Kartupeļus rūpīgi noberž, noskalo un nosusina. Sagriež aptuveni 2-3 mm plānās šķēlēs. Kūpināto speķi sagriež plānās šķēlītēs.

Kartupeļu šķēles sprauž uz iesmiem pamīšus ar speķa šķēlītēm.

Visu pārkaisa ar sāli un garšvielām pēc izvēles.

Iesmus ietin folijā, liek uz grila un cep 10-15 minūtes. Speķis karstuma ietekmē sāk kust un piešķir sulīgumu kartupeļiem.

Beigās foliju noņem, kartupeļu šķēles apbrūnina, līdz maliņas ir skaisti zeltainas un kraukšķīgas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form