Kartupeļu un foreles biezzupa jeb čauders
Foto: Shutterstock
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
700–800 g
700–800 g foreles fileja
foreles fileja
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
2
2 kāti selerija
kāti selerija
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
300 g
300 g kartupeļi
kartupeļi
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
60 ml
60 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
700 ml
700 ml vistas vai dārzeņu buljons
vistas vai dārzeņu buljons
2–3 gab.
2–3 gab. lauru lapas
lauru lapas
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
150 g
150 g konservēta kukurūza
konservēta kukurūza
2 saujas
2 saujas pētersīļi
pētersīļi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Sildoša, krēmīga un smeķīga zupa ir tas, kas sasilda drēgnās ziemas dienās. Ja garšas ziņā gribas ko interesantāku, pamēģini čauderu jeb kartupeļu biezzupu ar saldo krējumu, kas papildināta ar gardas foreles gabaliņiem un saulaino kukurūzu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Tasty" padoms: zupai izvēlies miltaināku šķirņu kartupeļus.

    Lielā pannā uzkarsē divas ēdamkarotes olīveļļas. Ar ādas pusi uz leju liek pannā foreles filejas gabalus, apber ar sāli un pipariem un apcep 2–3 minūtes. Tad zivs gabaliņus apgriež otrādi un apcep vēl 1–2 minūtes. Kad tas izdarīts, foreles gabaliņus izņem no pannas un noliek malā vēlākam.

    Uz plīts liek palielu zupas katlu un uz vidēji karstas uguns uzsilda atlikušo olīveļļu. Tad katlā ber sagrieztu seleriju, smalki sakapātu sīpolu un ķiplokspiedē saspiestas ķiploka daiviņas. Maisot apcep tik ilgi, līdz sīpola gabaliņi kļuvuši viegli caurspīdīgi.

    Katlā pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, sagrieztus burkānus, lauru lapas, mazliet piparus. Dārzeņus pārlej ar baltvīnu, iepriekš sagatavotu buljonu un ļauj zupai sākt vārīties. Kad katla saturs sācis viegli burbuļot, plīts riņķa karstumu samazina līdz vidējam. Vāra, līdz kartupeļi teju mīksti.

    Paralēli pannā pāris minūtes apcep kukurūzu, lai tā būtu nedaudz apbrūnējusi.

    Zupai pielej saldo krējumu, turpina to vārīt vēl 2–3 minūtes, līdz tā manāmi sāk sabiezēt un kartupeļi nedaudz pašķīduši.

    Tikmēr iepriekš apceptajiem foreles filejas gabaliņiem noņem ādu un ar dakšiņu to saplucina smalkākos gabaliņos. Pievieno zupai.

    Zupas katlā ber arī apcepto kukurūzu, visu apmaisa un izslēdz plīti, bet katlu atstāj uz siltā riņķa, lai tā viegli sildās.

    Pirms pasniegšanas bļodiņās salieto zupu apber ar sakapātiem pētersīļiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.