Foto: Shutterstock
Sildoša, krēmīga un smeķīga zupa ir tas, kas sasilda drēgnās ziemas dienās. Ja garšas ziņā gribas ko interesantāku, pamēģini čauderu jeb kartupeļu biezzupu ar saldo krējumu, kas papildināta ar gardas foreles gabaliņiem un saulaino kukurūzu.

"Tasty" padoms: zupai izvēlies miltaināku šķirņu kartupeļus.

45Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
800 gforeles fileja3 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari2 kāti selerija1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas300 gkartupeļi2 gab.burkāni60 mlsauss baltvīns700 mlvistas vai dārzeņu buljons3 gab.lauru lapas200 mlsaldais krējums150 gkonservēta kukurūza2 saujaspētersīļi

Sagatavošana

1

Lielā pannā uzkarsē divas ēdamkarotes olīveļļas. Ar ādas pusi uz leju liek pannā foreles filejas gabalus, apber ar sāli un pipariem un apcep 2–3 minūtes. Tad zivs gabaliņus apgriež otrādi un apcep vēl 1–2 minūtes. Kad tas izdarīts, foreles gabaliņus izņem no pannas un noliek malā vēlākam.

2

Uz plīts liek palielu zupas katlu un uz vidēji karstas uguns uzsilda atlikušo olīveļļu. Tad katlā ber sagrieztu seleriju, smalki sakapātu sīpolu un ķiplokspiedē saspiestas ķiploka daiviņas. Maisot apcep tik ilgi, līdz sīpola gabaliņi kļuvuši viegli caurspīdīgi.

3

Katlā pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, sagrieztus burkānus, lauru lapas, mazliet piparus. Dārzeņus pārlej ar baltvīnu, iepriekš sagatavotu buljonu un ļauj zupai sākt vārīties. Kad katla saturs sācis viegli burbuļot, plīts riņķa karstumu samazina līdz vidējam. Vāra, līdz kartupeļi teju mīksti.

4

Paralēli pannā pāris minūtes apcep kukurūzu, lai tā būtu nedaudz apbrūnējusi.

5

Zupai pielej saldo krējumu, turpina to vārīt vēl 2–3 minūtes, līdz tā manāmi sāk sabiezēt un kartupeļi nedaudz pašķīduši.

6

Tikmēr iepriekš apceptajiem foreles filejas gabaliņiem noņem ādu un ar dakšiņu to saplucina smalkākos gabaliņos. Pievieno zupai.

7

Zupas katlā ber arī apcepto kukurūzu, visu apmaisa un izslēdz plīti, bet katlu atstāj uz siltā riņķa, lai tā viegli sildās.

8

Pirms pasniegšanas bļodiņās salieto zupu apber ar sakapātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!