Kartupeļu un ķirbju plācenīši
Foto: Shutterstock
2.4000 5
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Vienkārši pagatavojami un garšīgi kartupeļu - ķirbju plācenīši. Labi garšos gan ar skābo krējumu, gan kādu silto mērci, piemēram, šampinjonu.

Ķirbi sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

Kartupeļus nomizo, novāra, izmaļ gaļas mašīnā.

Eļļu saberž ar dzeltenumiem un pievieno kartupeļiem.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno kartupeļu masai un samaisa. Pievieno sarīvētus ķirbjus un sāli. Ja mīkla ir par šķidru, tad pieliek miltus.

No iegūtās masas veido plācenīšus, ja vēlas, apviļā rīvmaizē. Cep uz pannas sakarsētā eļļā vai cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni 7 minūtes.

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form