Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Foto: Shutterstock
3.3889 36
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

Pannā uzkarsē olīveļļu un saber tajā sasmalcinātu sīpolu un saspiestas ķiploku daiviņas. Sastāvdaļas apcep dažas minūtes, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Pēc tam pievieno malto gaļu un sāli un piparus pēc garšas. Gaļu apcep dažas minūtes, līdz tā apbrūnējusi. Pannu ar gaļu noliek maliņā.

Ņem cepamo trauku, kurā tiks cepts sacepums, un ietauko. Izkārto tajā kartupeļu šķēlītes, lai pamatne būtu nosegta. Kartupeļu šķēlītes apkaisa ar sāli.

Pēc tam virs kartupeļiem saliek apcepto malto gaļu. Maltajai gaļai pa virsu izkārto atlikušās kartupeļu šķēlītes un nedaudz pārkaisa sāli.

Bļodā sakuļ pienu ar olām. Iegūto masu pārlej pāri kārtās saliktajam sacepumam. Cepamo trauku apsedz ar foliju un liek cepeškrāsnī. Sacepumu cep 45 minūtes, līdz kartupeļi kļuvuši mīksti.

Pēc tam cepamajam traukam noņem foliju un sacepumu cep vēl 25-30 minūtes.

Kad sacepums gatavs, ļauj tam nedaudz atdzist. Pēc tam griež gabaliņos un pasniedz.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form