Laša zupa
Foto: Shutterstock
4.0000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg kartupeļi
kartupeļi
2
2 lieli puravi
lieli puravi
1 sauja
1 sauja seleriju gabaliņi
seleriju gabaliņi
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
pipari
pipari
1,8 l
1,8 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
1 TK
1 TK dzeltenā karija pulveris
dzeltenā karija pulveris
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
2 saujas
2 saujas pētersīļi
pētersīļi
300 g
300 g laša fileja
laša fileja
 
skābais krējums pasniegšanai
skābais krējums pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīga un garda zupa ar kartupeļiem, puraviem un lasi. Pasniedz, kamēr vēl karsta, ar krietnu ēdamkaroti skābā krējuma.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo un sagriež vidēji lielos kubiņos. Puravus sagriež ripiņās.

    Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un apcep tajā selerijas un puravu gabaliņus, pievienojot nedaudz sāli un dažus pipargraudus. Dārzeņus apcep aptuveni 5 minūtes.

    Pēc tam katlā pievieno kartupeļus un pārlej ar buljonu. Zupu vāra aptuveni 10 minūtes. Tad tai pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu laša fileju, iemaisa tajā kariju un citronu sulu. Zupu turpina vārīt vēl 7 minūtes.

    Kad lasis gandrīz gatavs, zupā iemaisa sakapātus pētersīļus un apmaisa. Ļauj vārīties vēl pāris minūtes. Gatavo zupu salej bļodiņās un pasniedz ar skābo krējumu, to kārtīgi iemaisot zupā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form