Foto: Shutterstock
Ziemas pusdienās vai vakariņās iederēsies mūsu tradicionālā siļķe, kura kopā ar kartupeļiem un piena-olu mērci uzburs gardu sacepumu. Ja izmanto sālītu siļķi, to pirms cepšanas pa nakti iemērc aukstā ūdenī. Ja izmanto siļķi eļļā vai marinādē, nosusini sausu papīra dvieļos.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
400 gsiļķe2 ĒKsviests6 vidēji lieli kartupeļi1 burkāns1 sīpols šķipsnapipari šķipsnamuskatrieksts2 lauru lapas2 olas150 mlpiens

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C, sagatavo cepamo formu, to bagātīgi ietaukojot ar sviestu.

2

Nomizo un sagriež šķēlēs kartupeļus, burkānus un sīpolus. Siļķi sagriež slaidās strēmelēs/gabaliņos. Sagatavotajā formā pamīšus kārto dārzeņus un siļķi.

3

Apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem, uzrīvē nedaudz muskatriekstu, starp dārzeņiem ieliek lauru lapas. Bļodiņā sakuļ olas un pievieno pienu. Lej olas pāri dārzeņiem ar siļķi. Pienam ar olām vajadzētu nosegt kārtojumu. Ja ir nepieciešams, pielej papildu pienu.

4

Liek pannu karsta cepeškrāsnī un cep apmēram 30-45 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti un sacepums zeltains un kraukšķīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!