Kartupeļu un siļķes sacepums
Foto: Shutterstock
3.0000 1
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g siļķe
siļķe
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
6
6 vidēji lieli kartupeļi
vidēji lieli kartupeļi
1
1 burkāns
burkāns
1
1 sīpols
sīpols
šķipsna
šķipsna pipari
pipari
šķipsna
šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
2
2 lauru lapas
lauru lapas
2
2 olas
olas
150 ml
150 ml piens
piens
  • Zivju un jūras produktu sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemas pusdienās vai vakariņās iederēsies mūsu tradicionālā siļķe, kura kopā ar kartupeļiem un piena-olu mērci uzburs gardu sacepumu. Ja izmanto sālītu siļķi, to pirms cepšanas pa nakti iemērc aukstā ūdenī. Ja izmanto siļķi eļļā vai marinādē, nosusini sausu papīra dvieļos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C, sagatavo cepamo formu, to bagātīgi ietaukojot ar sviestu.

    Nomizo un sagriež šķēlēs kartupeļus, burkānus un sīpolus. Siļķi sagriež slaidās strēmelēs/gabaliņos. Sagatavotajā formā pamīšus kārto dārzeņus un siļķi.

    Apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem, uzrīvē nedaudz muskatriekstu, starp dārzeņiem ieliek lauru lapas. Bļodiņā sakuļ olas un pievieno pienu. Lej olas pāri dārzeņiem ar siļķi. Pienam ar olām vajadzētu nosegt kārtojumu. Ja ir nepieciešams, pielej papildu pienu.

    Liek pannu karsta cepeškrāsnī un cep apmēram 30-45 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti un sacepums zeltains un kraukšķīgs.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form