Kartupeļu un zivs filejas sacepums
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.6667 6
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,75 kg
1,75 kg kartupeļi (nomizoti, sagriezti kubiņos)
kartupeļi (nomizoti, sagriezti kubiņos)
75 g
75 g sviests
sviests
600 ml
600 ml piens
piens
60 g
60 g milti
milti
800 g
800 g zivs filejas gabaliņi (heks, menca vai citas baltās zivis)
zivs filejas gabaliņi (heks, menca vai citas baltās zivis)
 
garšvielas pēc gaumes
garšvielas pēc gaumes
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Kartupeļu sacepumi
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sacepumiem nebūt nav jābūt sarežģītiem – vajadzēs vien kartupeļus, zivs gabaliņus un mazliet piena mērces. Visu liec cepamtraukā, krāsnī iekšā un gardas pusdienas vai vakariņas gatavas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

    Kartupeļus ieber katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra 15 minūtes. Pēc tam nokāš un saspaida ar 30 gramiem sviesta un divām ēdamkarotēm piena.

    Atlikušo pienu uzsilda nelielā katliņā kopā ar sviestu un miltiem. Masu apmaisa, lai neveidotos kunkuļi un tā būtu vienmērīga. Bagātīgi pievieno garšvielas.

    Karstumizturīgā traukā ielej piena mērci. Virsū izkārto saldētus vai svaigus zivs gabaliņus, bet zivij virsū liek samīcītos kartupeļus.

    Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes, līdz virsa apbrūnējusi.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form