Foto: Shutterstock
Kartupeļu "Žagariņi" – ikdienas našķim vai svētku reizei.
40Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 7
gab.kartupeļi3 glāzesmilti2 ĒKpūdercukurs2 gab.olas sāls

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, novāra un sarīvē uz dārzeņu rīves. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Pievieno olu dzeltenumus, miltus un samaisa.

2

Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā kartupeļu masā. Pievieno sāli un atkal labi izcilā.

3

Uz galda izsijā miltus, uzliek mīklu un izrullē mīklu 4 mm biezumā. Sagriež rombiņos un un viduci iegriež. Vienu romba stūri izvelk caur vidu.

4

Eļļu taukvāres katlā uzkarsē līdz cepšanas temperatūrai. Uzmanīgi ieliek sagatavotos "žagariņus" un apcep no abām pusēm zeltainus.

5

Cep taukvāres katlā 2 - 3 minūtes 150*C.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!