Kartupeļu 'Žagariņi'
Foto: Shutterstock
5.0000 1
7 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6-7 gab.
3 glāzes
2 gab.

Kartupeļu "Žagariņi" – ikdienas našķim vai svētku reizei.

Kartupeļus nomizo, novāra un sarīvē uz dārzeņu rīves. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Pievieno olu dzeltenumus, miltus un samaisa.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā kartupeļu masā. Pievieno sāli un atkal labi izcilā.

Uz galda izsijā miltus, uzliek mīklu un izrullē mīklu 4 mm biezumā. Sagriež rombiņos un un viduci iegriež. Vienu romba stūri izvelk caur vidu.

Eļļu taukvāres katlā uzkarsē līdz cepšanas temperatūrai. Uzmanīgi ieliek sagatavotos "žagariņus" un apcep no abām pusēm zeltainus.

Cep taukvāres katlā 2 - 3 minūtes 150*C.

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form