Kartupeļu 'Žagariņi'
Foto: Shutterstock
5.0000 1
7 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6-7 gab.
6-7 gab. kartupeļi
kartupeļi
3 glāzes
3 glāzes milti
milti
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
 
sāls
sāls
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Kartupeļu "Žagariņi" – ikdienas našķim vai svētku reizei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo, novāra un sarīvē uz dārzeņu rīves. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Pievieno olu dzeltenumus, miltus un samaisa.

    Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā kartupeļu masā. Pievieno sāli un atkal labi izcilā.

    Uz galda izsijā miltus, uzliek mīklu un izrullē mīklu 4 mm biezumā. Sagriež rombiņos un un viduci iegriež. Vienu romba stūri izvelk caur vidu.

    Eļļu taukvāres katlā uzkarsē līdz cepšanas temperatūrai. Uzmanīgi ieliek sagatavotos "žagariņus" un apcep no abām pusēm zeltainus.

    Cep taukvāres katlā 2 - 3 minūtes 150*C.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form