Foto: Shutterstock
Ņujorkas maize bez mīcīšanas – gatavā maize ir ar skaistām, lielām, neregulārām porām, cietu garoziņu, "moderna" – bez cukura, taukvielām, bet tai ir kāda brīnišķīga īpašība – tā ir ļoti lēta!
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 glāzeskviešu milti0.25 TKsausais raugs1.5 TKsāls1.5 glāzesilts ūdens

Sagatavošana

1

Sausās sastāvdaļas labi samaisa bļodā. Pielej siltu (bet ne karstu) ūdeni un ātri samaisa. Process aizņem 1-2 minūtes, tikai tik ilgi, līdz milti slapji.

2

Uzliek pārtikas plēvi un atstāj uz 12-15 stundām istabas temperatūrā.

3

Viegli tīrāmu virsmu bagātīgi apber ar miltiem un izlej uz tās šķidro mīklu. Ērtākai mīklas formēšanai virsmu var arī apklāt ar pārtikas plēvi, iepriekš galdu samitrinot. Nebūs jāberž galds, vienkārši atlikušos miltus kopā ar plēvi izmet.

4

Apber no virspuses ar miltiem.

5

Tad, uzmanīgi stiepjot, saloka malas uz iekšpusi kā aploksni.

6

Lūk, šajā video (2:30) minūtē redzams, kā pareizi ielokāma mīkla, izveidojot kukulīti.

7

Paņem kukulīti rokās, pielabo, lai apaļa forma, liek uz miltiem/klijām bagātīgi apbērta dvieļa uzrūgt, ar to pašu dvieli apsedz, iepriekš apberot ar miltiem. Atstāj uz 1,5 – 3 stundām.

8

Otrajai raudzēšanai var izmantot arī trauku, kas mazliet mazāks nekā cepšanai paredzētais. Tajā iepriekš ieklāj cepamo papīru. Mīklu uz katlu pārceļ ar visu cepamo papīru.

9

Uzkarsē cepeškrāsni ar visu cepšanai paredzēto dziļo pannu vai karstumizturīgu katlu ar vāku līdz 240*C. Izņem karsto katlu, ieveļ tajā mīklu, vāku uzliek un liek cepties 30 minūtes ar vāku, tad 20 minūtes bez vāka.

Foto: Shutterstock
10

Gatavai maizei, pasitot pa apakšu, atskan dobjš troksnis.

Iesūtīja: Vivitav

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!