Kaukāza plūmīšu čatnijs
Foto: Shutterstock
3.5000 2
Loading...
Sastāvdaļas
3 kg
3 kg Kaukāza plūmītes
Kaukāza plūmītes
400 g
400 g ķiploki, samalti vai izspiesti caur spiedi
ķiploki, samalti vai izspiesti caur spiedi
2 glāze
2 glāze cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas čili
čili
1 TK
1 TK saldās paprikas pulveris
saldās paprikas pulveris
 
1-2 ĒK Hmeli Suneli garšvielas vai samalta selerija un kinza (pa buntītei no katra)
1-2 ĒK Hmeli Suneli garšvielas vai samalta selerija un kinza (pa buntītei no katra)
  • Mērces ziemai
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Pasaules Virtuve
  • Veģetārās pavārmākslas guru Dita Lase intervijā Tasty.lv saka tā: "Čatnijs ir no indiešu virtuves, un čatnija definīcija ir tāda: tam jābūt tik asam, ka tu nevari viņu ieēst, un tik saldam, ka tu nevari atsacīties." Ditas receptē Kaukāza plūmīšu čatnija saldums un stiprums pieregulēts pēc mūsu gaumes, bet vari to padarīt arī saldāku un vēl asāku – čatnijs ir īstā vieta un viela drosmīgiem garšas eksperimentiem!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kaukāza plūmītes uzkarsē, līdz tās pārsprāgst.

    Masu padzesē, liek uz lēzeniem šķīvjiem, lai vieglāk izlasīt kauliņus.

    No kauliņiem atbrīvoto plūmju masu un visas pārējās sastāvdaļas liek katlā un uzvāra, maisot karsē 15-20 minūtes.

    Pēc tam uzreiz visu pilda tīrās, sausās, izkarsētās burciņās, tūlīt aizvāko.

    Lieliski glabājas bez pasterizēšanas, arī istabas temperatūrā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Konservēšana Paprikas pulveris Čatnijs Čili Cukurs Garšvielas un garšaugi Ķiploki Plūmes Sāls Mērces ziemai Ievārījumi, džemi un marmelādes
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form