Foto: Shutterstock
Smeķīga siera krēmzupa sātīgai maltītei.
35Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kausētie sieriņi80 gsiers3 ĒKrīsi3 burkāni1 sīpols kartupeļi1 lauru lapa malti melnie pipari sāls

Sagatavošana

1

Katlā uzvārīt 2,5 l ūdens, pievienot nomazgātus rīsus, vārīt 20 minūtes, tad likt gabaliņos sagrieztu kausēto sieru* un izmaisīt, nenoņemot no uguns, līdz siers izkūst. Tad pievienot gabaliņos sagrieztus burkānus, kartupeļus, sīpolus (var apcept sviestā), piparus, sāli.

2

Vārīt līdz dārzeņi paliek mīksti, tad noņemt katlu no uguns un ar blenderi sablenderēt vai ar stampiņu sastampāt, līdz zupa paliek krēmveidīga. Zupu karsēt 10-15 minūtes, uz lēnas uguns.

3

Pasniedz zupu ar pārkaisītu sieru un sausiņiem.

*kausēti sieriņi - kuri tādi mazi folijā

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!