Foto: Shutterstock
Kausētā siera mērce ar tomātiem gardi ar makaronu ēdieniem, kartupeļiem un dažādiem dārzeņiem.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gkausētais siers2 gab.tomāti170 mlbuljons baziliks un timiāns1 gab.sīpols50 gbaltvīns melnie maltie pipari2 gab.ķiploka daiviņas

Sagatavošana

1

Sīpolu un ķiploku smalki sagriež, liek cepties uz uzkarsētas pannas.

2

Applaucē tomātus un noņem mizu.

3

Apceptiem sīpoliem pievieno baltvīnu, noreducē, pievieno buljonu (vai 1 kubiciņš), pievieno sagrieztus tomātus, visu apcep līdz gatavībai.

4

Pievieno kausēto sieru, piparus, baziliku, timiānu un vēl 5 minūtes gatavo.

5

Ja mērce par biezu, var pievienot vieglu buljonu vai ūdeni vai saldo krējumu vai pienu.

6

Mērci pēc sagatavošanas var pievienot gaļas, makaronu ēdieniem, kartupeļiem un dažādiem dārzeņiem.

Iesūtīja: Cigors

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!