Foto: Shutterstock
Interesanta alternatīva – siļķe kažokā bez siļķes, turklāt satīta ruletes formā. Šie gardie salāti būs īsta svētku galda rota. Ja nepievienosi sinepes un sīpolus, salātu garša būs maigāka, un tos varēs baudīt arī bērni.
120Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 gab.vārītas bietes3 gab.vārīti kartupeļi1 gab.vārīti burkāni100 gFetas siers1 gab.āboli pēc garšaskaperi2 gab.vārītas olas saujasīpolloki pēc garšassāls70 gmajonēze50 gkrējums1 TKsinepes1 ĒKcitronu sula

Sagatavošana

1

Bietes, kartupeļus un burkānus novāra ar visu mizu, nomizo, sarīvē un atdzesē ledusskapī. Lociņus sakapā.

2

Olas cieti novāra, noloba, sarīvē. Kaperus samaisa ar fetas sieru.

3

Ieteikums: kaperus var aizstāt ar ripiņās sagrieztām olīvām.

4

Ābolu nomizo, izņem serdi, sarīvē, pievieno citronu sulu un samaisa. Pēc pāris minūtēm nospiež ābolus un nolej lieko šķidrumu.

5

Bietes nospiež, nolej lieko šķidrumu.

6

Gatavo mērci – trauciņā samaisa majonēzi ar krējumu un sinepēm.

7

Uz darba virsmas izklāj pārtikas plēvi, taisnstūra formā izklāj bietes, pārkaisa ar sāli, pieblietē un nolīdzina ar karoti vai nazi (šāda darbība jāveic pēc katras nākamās kārtas uzklāšanas).

8

Virs bietēm liek plānu burkānu kārtu, pārslaka ar pusi mērces.

9

Tad liek kartupeļu kārtu, ābolu kārtu, pārslaka ar atlikušo mērci.

10

Liek olu kārtu, virs tās ar karotīti vienmērīgi pa visu laukumu izkārto fetas siera piciņas. Visu pārkaisa ar lociņiem.

11

No vienas malas kārtojumu uzmanīgi sāk tīt ruletes formā, neietinot iekšā plēvi (līdzīgi, kā ar paklājiņa palīdzību rullē suši). Pēc satīšanas ruleti ietin vēl vienā pārtikas plēves kārtā, lai tā nezaudē formu, un liek ledusskapī uz pāris stundām vai pat uz visu nakti.

12

Pirms pasniegšanas "kažoku" liek garenā traukā un uzmanīgi atbrīvo no plēves un izrotā pēc saviem ieskatiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!