Foto: Shutterstock

Kedžerī ir britu nacionālais brokastu ēdiens, kura saknes meklējamas 19. gadsimta Indijā. Klasisks kedžerī ir karija rīsi, pasniegti ar zivi un vārītu olu. Piedāvājam klasiku papildināt ar pavasarīgajiem diļļu un pētersīļu zaļumiem, izceļot laša sārtos gabaliņus, bet vārītās olas vietā kedžerī var pasniegt ar plaucētām olām. To mīkstais dzeltenums kā mērce bagātinās rīsus un lasi.

30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 ggargraudu rīsi2 ĒKolīveļļa1 sīpols2 ķiploka daiviņas400 glasis1 ĒKkarijs1 citrons2 ĒKkapāti pētersīļi2 ĒKkapātas dilles4 olas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Ja vēlas kedžerī pasniegt brokastīs, tad iepriekšējā dienā novāra rīsus un olas. Ja kedžerī gatavo kā dienas uzkodu, tad rīsus un olas var, protams, vārīt, gatavojot ēdienu.

2

Smalki sagriež sīpolu, ķiploku, dilles un pētersīļus, noliek malā. Sagriež nelielos kumosos lasi, noliek malā. Nomazgā un norīvē citronam miziņu, izspiež sulu. Kad rīsi gatavi, tajos iejauc citrona miziņu un sulu.

3

Liek karsēties pannu ar eļļu. Uz vidējas uguns sutina sīpolus, līdz tie caursīdīgi, pievieno ķiploku un cep vēl vienu minūti, pievieno kariju. Pannā liek zivs gabaliņus un, uzmanīgi maisot, cep 5 minūtes. Uzkaisa nedaudz sāls un piparus.

4

Pirms rīsus pievieno lasim, tos ar dakšiņu izmaisa un uzirdina. Pēc tam pannā liek rīsus un uzmanīgi izcilā, līdz viss vienmērīgi sajaucies. Karsē apmēram minūti vai līdz rīsi izkarsuši. Pievieno zaļumus. Pasniedz ar olu. Ja vēlas, vārīto olu var aizstāt ar plaucētu olu.

5

Platā, seklā katliņā uzvāra ūdeni ar vienu ēdamkaroti etiķa. Kad ūdens vārās, nogriež minimālu karstumu. Iegriež ūdenī virpuli un karstajā ūdenī ielaiž pa vienai olai, izmantojot nelielu krūzīti. Kad olas baltums sarecējis, olas gatavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!