Kefīra vafeles ar karamelizētiem bumbieriem
Foto: Virtuvē ar Unu
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
450 ml
450 ml kefīrs
kefīrs
270 g
270 g milti
milti
3 gab.
3 gab. olas
olas
55 g
55 g sviests
sviests
2 g
2 g dzeramā soda
dzeramā soda
42 g
42 g cukurs
cukurs
naža gals
naža gals sāls
sāls
4 g
4 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
Karamelizētajiem bumbieriem
2 gab.
2 gab. bumbieri
bumbieri
1/2 TK
1/2 TK kanēlis
kanēlis
1/4 TK
1/4 TK muskatrieksts (malts)
muskatrieksts (malts)
3 TK
3 TK brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 ĒK
1 ĒK cidoniju sīrups
cidoniju sīrups
Dekorēšanai
 
pūdercukurs
pūdercukurs
 
mellenes
mellenes
 
piparmētras
piparmētras
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Dažādas mīklas
  • Vafeles
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vafeles ir viens no tiem kārumiem, kas no galda pazūd vienā acumirklī! Ja vēl pārlietas ar iebiezināto pienu vai šokolādes mērci, papildinātas ar ogām vai saldējuma bumbu... tad vispār mēli var norīt! Vafeļu recepti iesaka kulinārā bloga saimniece Una no "Virtuvē ar Unu".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izkausē sviestu un noliek atdzist.

    Bļodā sajauc miltus ar cukuru, cepamo pulveri, sāli un sodu.

    Olas sakuļ ar atdzesēto sviestu un kefīru.

    Savieno kopā abu bļodu saturus un samaisa viendabīgu mīklu. Mīklu noliek malā uz 10 minūtēm.

    Ķeras klāt karamelizētajiem bumbieriem! Sagriež bumbierus, tos liek katliņā kopā ar pārējām sastāvdaļām.

    Bumbieru gabaliņus vāra 15 minūtes uz vidējas liesmas, ik pa laikam apmaisa.

    Uzkarsē vafeļu pannu, liek pa divām ēdamkarotēm mīklas, cep zeltainas.

    Pasniedz ar karamelizētajiem bumbieriem, pūdercukuru, mellenēm un piparmētru lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form