Foto: Virtuvē ar Unu

Vafeles ir viens no tiem kārumiem, kas no galda pazūd vienā acumirklī! Ja vēl pārlietas ar iebiezināto pienu vai šokolādes mērci, papildinātas ar ogām vai saldējuma bumbu... tad vispār mēli var norīt! Vafeļu recepti iesaka kulinārā bloga saimniece Una no "Virtuvē ar Unu".

30Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

450 mlkefīrs270 gmilti3 gab.olas55 gsviests2 gdzeramā soda42 gcukurs naža galssāls4 gcepamais pulveris2 gab.bumbieri TKkanēlis TKmuskatrieksts (malts)3 TKbrūnais cukurs1 ĒKcidoniju sīrups pūdercukurs mellenes piparmētras

Sagatavošana

1

Izkausē sviestu un noliek atdzist.

2

Bļodā sajauc miltus ar cukuru, cepamo pulveri, sāli un sodu.

3

Olas sakuļ ar atdzesēto sviestu un kefīru.

4

Savieno kopā abu bļodu saturus un samaisa viendabīgu mīklu. Mīklu noliek malā uz 10 minūtēm.

5

Ķeras klāt karamelizētajiem bumbieriem! Sagriež bumbierus, tos liek katliņā kopā ar pārējām sastāvdaļām.

6

Bumbieru gabaliņus vāra 15 minūtes uz vidējas liesmas, ik pa laikam apmaisa.

7

Uzkarsē vafeļu pannu, liek pa divām ēdamkarotēm mīklas, cep zeltainas.

8

Pasniedz ar karamelizētajiem bumbieriem, pūdercukuru, mellenēm un piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!