Kēksiņi ar maskarpones krēmu un zemenēm
Foto: Pexels
2.8667 15
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
180 g
180 g milti
milti
200 g
200 g cukurs
cukurs
100 g
100 g sviests
sviests
šķipsna
šķipsna cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna soda
soda
100 g
100 g skābs krējums
skābs krējums
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
Krēmam
150 g
150 g Mascarpone
Mascarpone
150 g
150 g saldais krējums
saldais krējums
20 g
20 g pūdercukurs
pūdercukurs
 
piparmētras dekorēšanai
piparmētras dekorēšanai
 
zemenes dekorēšanai
zemenes dekorēšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Kēksi
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgi kēksiņi ar maigu maskarpones krēmu un zemenēm no "Rimi" gardēdes Lienes Zemītes recepšu krājumiem – našķi, no kuriem būs grūti atteikties!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu. Bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, atsevišķi sakuļ olu ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei, pievieno mīkstu sviestu, piejauc miltus, beigās krējumu un citronu sulu.

    Pilda kēksu formiņās un cep 180 grādos, 15 – 20 min (atkarīgs, cik lielas ir formiņas). Gatavību var pārbaudīt, ar koka kociņu iedurot mafinā, ja masa nepielīp, tas ir gatavs.

    Gatavo krēmu. Saputo saldo krējumu ar maskarponi un pūdercukuru līdz stingrai konsistencei.

    Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz kēksiņiem un dekorē ar zemenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.

    Kēksiņus pirms odziņu uzlikšanas var pārslacīt ar izkausētu tumšo šokolādi. Dekorācijām ļoti labi der arī sasmalcinātas pistācijas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form