
Sulīgi kēksiņi ar maigu maskarpones krēmu un zemenēm no "Rimi" gardēdes Lienes Zemītes recepšu krājumiem – našķi, no kuriem būs grūti atteikties!
Gatavo mīklu. Bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, atsevišķi sakuļ olu ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei, pievieno mīkstu sviestu, piejauc miltus, beigās krējumu un citronu sulu.
Pilda kēksu formiņās un cep 180 grādos, 15 – 20 min (atkarīgs, cik lielas ir formiņas). Gatavību var pārbaudīt, ar koka kociņu iedurot mafinā, ja masa nepielīp, tas ir gatavs.
Gatavo krēmu. Saputo saldo krējumu ar maskarponi un pūdercukuru līdz stingrai konsistencei.
Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz kēksiņiem un dekorē ar zemenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.
Kēksiņus pirms odziņu uzlikšanas var pārslacīt ar izkausētu tumšo šokolādi. Dekorācijām ļoti labi der arī sasmalcinātas pistācijas.
Lai labi garšo!