Foto: Pexels
Sulīgi kēksiņi ar maigu maskarpones krēmu un zemenēm no "Rimi" gardēdes Lienes Zemītes recepšu krājumiem – našķi, no kuriem būs grūti atteikties!
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

180 gmilti200 gcukurs100 gsviests šķipsnacepamais pulveris šķipsnasoda100 gskābs krējums šķipsnasāls2 ĒKcitronu sula150 gMascarpone150 gsaldais krējums20 gpūdercukurs piparmētras dekorēšanai zemenes dekorēšanai

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, atsevišķi sakuļ olu ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei, pievieno mīkstu sviestu, piejauc miltus, beigās krējumu un citronu sulu.

2

Pilda kēksu formiņās un cep 180 grādos, 15 – 20 min (atkarīgs, cik lielas ir formiņas). Gatavību var pārbaudīt, ar koka kociņu iedurot mafinā, ja masa nepielīp, tas ir gatavs.

3

Gatavo krēmu. Saputo saldo krējumu ar maskarponi un pūdercukuru līdz stingrai konsistencei.

4

Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz kēksiņiem un dekorē ar zemenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.

5

Kēksiņus pirms odziņu uzlikšanas var pārslacīt ar izkausētu tumšo šokolādi. Dekorācijām ļoti labi der arī sasmalcinātas pistācijas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!