Foto: Līva Segliņa
Kad gribas kaut ko saldu darba nedēļas vidū, kēksiņi ir īstā lieta, kas jācep. Vienkārša recepte, vienmēr lielisks rezultāts. Kēksiņi ir lieta, kas sanāk vienmēr un pāri nepaliek nekad. Lai dzīvo kēksiņi!
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 tasemilti3.4 tasescukurs1.3 tasesaugu eļļa0.5 TKsāls0.5 TKcepamais pulveris1 gab.ola0.66 tasespiens1 tasešokolādes gabaliņi vai ogas

Sagatavošana

1

Receptes sastāvdaļu mērīšanai izmantota 200 ml mērkrūze.

2

Bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri.

3

Krūzē lej 1/3 eļļu, tad pienu istabas temperatūrā līdz pilna krūze.

4

Piena un eļļas maisījumu pielej miltu maisījumam, pievieno olu un kārtīgi samaisa.

5

Iemaisa mīklā šokolādes gabaliņus vai svaigas, vai saldētas ogas – pēc kēksiņu ēdāju vēlmēm.

6

Pilda kēksiņu formās līdz augšai.

7

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 20-25 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Lai labi garšo un priecīgs prāts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!