Foto: Privātais arhīvs
Kad apnicis cept lielās rabarberu plātsmaizes, kūkas un raušus, pamēģini pagatavot kēksiņus ar rabarberiem viducī. Zeltaini kraukšķīgas maliņas un bagātīgs, krēmīgs pildījums - ēd un smaidi! Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gskābs krējums200 gmargarīns (istabas temperatūrā)1 TKcepamais pulveris glāzesmilti šķipsnasāls pēc garšascukurs rabarberu kāti25 gsviests1 ĒKmilti (ar kaudzi) glāzecukurs1 ola citrons (norīvēta miziņa) TKkanēlis ĒKsaldais krējums vai piens

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Mīkstu margarīnu liek bļodā, pievieno sāli, cukuru un sakuļ gaišā, gaisīgā masā.

2

Pievieno un iemaisa krējumu. Pieber 2,5 glāzes miltu, cepamo pulveri un ar rokām samīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām un ir viegli veidojama. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltu.

3

Saveļ mīklu bumbā, liek ledusskapī.

4

Gatavo pildījumu. Katliņā izkausē sviestu, piemaisa miltus, pieber cukuru un iekuļ olu, visu laiku cītīgi maisot ar putojamo slotiņu.

5

Pielej saldo krējumu, karsē uz nelielas liesmas un maisa, līdz iegūta spīdīga krēma masa. Pieliek un iemaisa kanēli, norīvēto citrona miziņu un gabaliņos sagrieztus rabarberus, noņem katliņu no plīts.

6

Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem.

7

Mīklu izņem no ledusskapja, savirpina garenā "desā", ar asu nazi sagriež gabaliņos.

8

Mīklu klāj kēksu veidnes formiņās, ar pirkstiem izplacinot un veidojot maliņas uz augšu.

9

Iekšā lej rabarberu krēmu. Liek krāsnī uz 10-12 minūtēm ventilatora režīmā.

10

Izņem no krāsns, pārkaisa ar kanēli un cukuru. Kēksiņus atdzesē, izņem no formiņām un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!