Kēksiņi ar sulīgu rabarberu krēma pildījumu
Foto: Privātais arhīvs
3.6667 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Kad apnicis cept lielās rabarberu plātsmaizes, kūkas un raušus, pamēģini pagatavot kēksiņus ar rabarberiem viducī. Zeltaini kraukšķīgas maliņas un bagātīgs, krēmīgs pildījums - ēd un smaidi! Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Gatavo mīklu. Mīkstu margarīnu liek bļodā, pievieno sāli, cukuru un sakuļ gaišā, gaisīgā masā.

Pievieno un iemaisa krējumu. Pieber 2,5 glāzes miltu, cepamo pulveri un ar rokām samīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām un ir viegli veidojama. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltu.

Saveļ mīklu bumbā, liek ledusskapī.

Gatavo pildījumu. Katliņā izkausē sviestu, piemaisa miltus, pieber cukuru un iekuļ olu, visu laiku cītīgi maisot ar putojamo slotiņu.

Pielej saldo krējumu, karsē uz nelielas liesmas un maisa, līdz iegūta spīdīga krēma masa. Pieliek un iemaisa kanēli, norīvēto citrona miziņu un gabaliņos sagrieztus rabarberus, noņem katliņu no plīts.

Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem.

Mīklu izņem no ledusskapja, savirpina garenā "desā", ar asu nazi sagriež gabaliņos.

Mīklu klāj kēksu veidnes formiņās, ar pirkstiem izplacinot un veidojot maliņas uz augšu.

Iekšā lej rabarberu krēmu. Liek krāsnī uz 10-12 minūtēm ventilatora režīmā.

Izņem no krāsns, pārkaisa ar kanēli un cukuru. Kēksiņus atdzesē, izņem no formiņām un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form