Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Šī recepte ir īsts atradums visiem, kuri ātri grib tikt pie kāruma. Tā ir izcila iesācējiem, jo šo recepti spēs pagatavot pat bērni!

Recepte nāk no šefpavāra Rūdolfa Šteinberga apcirkņiem. Viņš ir divu mazu meiteņu tētis un viņa meitām patīk gatavot. Recepti Rūdolfs pasen atradis internetā, izkopējis un pēc tās cep jau gadiem. Lapiņa ar recepti no lielas lietošanas izbalējusi un nopleķota, bet pievīlusi nav nekad.

"Nebrīnies, ja redzi receptē majonēzi, tā patiešām ir," brīdina Rūdolfs Jā, majonēze tur patiesi dāsni pievienota! Taču, receptē nav ne sviesta vai eļļas, ne olu. "Loģiski, tas viss ir majonēzē, " smej šefpavārs.

Majonēzi viņš gatavo pats. "Tur nav nekā sarežģīta, vajag tikai sākt! Galvenais neizvēlēties "Extra Virgin" olīveļļu, " pieredzē dalās Rūdolfs, bet nenoniecina arī veikalā nopērkamo. "Jāņem klasiskā majonēze, ar baraviku garšu diez vai derēs!"

Te atradīsi padomus majonēzes pagatavošanā!

Supermafinu recepte

Recepte paredzēta 12 kēksiņiem.

30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

265 gmilti1 TKcepamais pulveris1 TKdzeramā soda3 gab.ļoti gatavi banāni (pumpainie)230 gmajonēze200 gcukurs100 gmazie šokolādes čipši

Sagatavošana

1

Visas sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu un šokolādes čipsus – sajauc bļodā.

2

Banānus nomizo un saspaida ar dakšiņu.

3

Sausajām sastāvdaļām pieliek klāt majonēzi un banānus. Visu sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.

4

Liek kēksiņu formiņās un cep 20 minūtes.

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Ja ir vēlme, kēksiņus var garnēt ar maskarpones krēmu, pārvēršot tos par kapkeikiem un rotāt pēc patikšanas!

Lai saldi un gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!