Foto: Shutterstock
Kēkss dzimšanas dienā ar valriekstiem un šokolādi.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
225 gkviešu milti300 gcukurs375 gsviests375 gmelnā šokolāde ar 70% kakao6 gab.olas300 gvalrieksti1 TKvaniļas cukurs1 šķipsnajūras sāls

Sagatavošana

1

Šokolādi salauž gabaliņos, liek katliņā, pieliek sviestu un kausē uz lēnas uguns.

2

Sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru.

3

Izkausēto šokolādi ar sviestu lej olu masā. Samaisa.

4

Masai pa porcijām, pakāpeniski pievieno miltus un kārtīgi izmaisa.
Ber iekšā valriekstus salauztu nevienādos gabaliņos (es liku tikai 100 g un likās pietiekoši) un visu kārtīgi samaisa.

5

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, kuru ieziež ar sviestu. Lej kēksa masu, izkārto to vienmērīgi un liek cepeškrāsnī.

6

Cep 180°C 15-20 minūtes. Gatavs. Izņem no plāts, atstāj atdzist.

Iesūtīja: merry

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!