Foto: Shutterstock
Kijivas kotlete jeb cepta vistas fileja, kas pildīta ar ķiploku, zaļumu sviestu un kas cepta kraukšķīgā rīvmaizes garoziņā, iemantojusi slavu visā pasaulē.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas filejas4 ĒKmilti2 olas100 grīvmaize3 ĒKeļļa PILDĪJUMAM:100 gsviests2 ķiploka daiviņas1 ĒKkapāti pētersīļi1 TKcitronu sula pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo ķiploku sviestu, kuru saldētavā pēc tam kārtīgi sasaldē. Sviestu var sagatavot vairākas dienas pirms tiks ceptas Kijevas kotletes. Bļodiņā samaisa mīkstu sviestu ar rīvētu ķiploku, kapātiem pētersīļu zaļumiem, sāli un melnajiem pipariem. Kad viss labi sajaucies, izmantojot pārtikas plēvi sviestu izrullē samērā tievā desiņā. Liek saldētavā un sasaldē.

2

Vistas filejas ieliek plastikas maisiņā un ar gaļas āmurīti izklapē apmēram 0,3 - 0,5 cm biezas. No vienas filejas gatavo divas Kijevas kotletes, izklapēto fileju diagonāli pārgriežot uz pusēm. Izveidojas kaut kas līdzīgs trīsstūrimm.

3

Auksto sviesta desiņu sagriež 8 daļās. Katrā filejas trīsstūrī liek sviesta gabaliņu un sarullē kotleti, līdzīgi kā kruasāna maizītes. Šādi sagatavotas kotletes liek saldētavā uz 15 minūtēm. Tādējādi kotletes cepoties netīsies vaļā.

4

Vienā šķīvī ieber miltus, kurus sajauc ar šķipsnu sāls, otrā sakuļ olas, trešajā ber rīvmaizi. Kotleti vispirms apvārta miltos, pēc tam olā un rīvmaizē, noliek uz šķīvja. Kad visas kotletes sagatavotas, tās atkal ieliek saldētavā uz 15 minūtēm.

5

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Sakarsē pannu ar eļļu. Vispirms kotletes cep pannā, līdz veidojas kraukšķīga, zeltaina garoziņa, pēc tam liek traukā, kuru liks cepeškrāsnī. Kad visas kotletes apceptas, tās ieliek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

6

Kamēr kotletes saldētavā un cepeškrāsnī, pagatavo, piemēram, kartupeļu biezputru, sajauc zaļos salātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!