Kimči – marinēti kāposti korejiešu gaumē
Foto: Shutterstock

Kimči ir pikanti marinēti dārzeņi, kuri Korejā ir tik populāri, ka tos pasniedz katrā ēdienreizē. Marinēti kaposti ir viena no popolārakajām kimči versijām.

Ķīnas kāpostam noņem virsējās lapas, sagriež kāpostu gareniski četrās daļās, tad griež šķērsām aptuveni 2 cm platās strēmelēs.

Liek kāpostus katlā, pievieno sāli. Samaisa un atstāj uz diennakti sālīties.

Viegli apmaisa kāpostus ar rokām un nolej sulu. Noskalo un sasmalcina lociņus. Ķiplokus nomizo un sasmalcina. Pipariem izņem sēklas, izskalo un sasmalcina tos. Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Visus dārzeņus un garšaugus pievieno kāpostiem.

Sojas mērci lej bļodiņā, pievieno tai rīsu etiķi, cukuru, paprikas pulveri, nedaudz ūdens. Samaisa un pārlej ar marinādi kāpostus, tā lai šķidrums tos pilnībā pārklātu. Ja nepieciešams, pievieno ūdeni. Uzliek vāku un ļauj kāpostiem vēsumā marinēties 2-3 dienas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form