Foto: Shutterstock
Kimči ir pikanti marinēti dārzeņi, kuri Korejā ir tik populāri, ka tos pasniedz katrā ēdienreizē. Marinēti kaposti ir viena no popolārakajām kimči versijām.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.ķīnas kāposts, liels1 saujalociņi1 gab.ingvera sakne (4-5cm)3 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sarkanais čili pipars1 gab.zaļais čili pipars0.25 glāzesojas mērce light0.25 glāzerīsu etiķis2 ĒKcukurs2 ĒKmalta paprika3 ĒKsāls

Sagatavošana

1

Ķīnas kāpostam noņem virsējās lapas, sagriež kāpostu gareniski četrās daļās, tad griež šķērsām aptuveni 2 cm platās strēmelēs.

2

Liek kāpostus katlā, pievieno sāli. Samaisa un atstāj uz diennakti sālīties.

3

Viegli apmaisa kāpostus ar rokām un nolej sulu. Noskalo un sasmalcina lociņus. Ķiplokus nomizo un sasmalcina. Pipariem izņem sēklas, izskalo un sasmalcina tos. Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Visus dārzeņus un garšaugus pievieno kāpostiem.

4

Sojas mērci lej bļodiņā, pievieno tai rīsu etiķi, cukuru, paprikas pulveri, nedaudz ūdens. Samaisa un pārlej ar marinādi kāpostus, tā lai šķidrums tos pilnībā pārklātu. Ja nepieciešams, pievieno ūdeni. Uzliek vāku un ļauj kāpostiem vēsumā marinēties 2-3 dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!