Ķīnas saldskābā mērce ziemai
Foto: Privātais arhīvs
3.6667 3
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
3 kg
3 kg tomāti
tomāti
300 g
300 g sīpoli
sīpoli
300 g
300 g paprika
paprika
300 g
300 g burkāni
burkāni
3
3 mazās bundžiņas konservētu ananasu (riņķīšos)
mazās bundžiņas konservētu ananasu (riņķīšos)
160 g
160 g cukurs
cukurs
3 ĒK
3 ĒK sāls
sāls
2-3 ĒK
2-3 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
1/2 TK
1/2 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
250-300 ml
250-300 ml etiķis 9%
etiķis 9%
  • Dažādi
  • Salāti ziemai
  • Uzkodu mērces
  • Pasaules Virtuve
  • Ķīnas saldskābā mērce ir lieliska piedeva rīsu un makaronu ēdieniem. Apcepot pannā vistas gabaliņus un tos pāris minūtes pasutinot mērcē, tiksi pie ātrām, gardām vakariņām. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tomātus, sīpolus, papriku un burkānus sasmalcina, liek katlā, pievieno etiķi (ja izmanto 70% etiķa esenci, būs nepieciešamas 2–3 ĒK), pārējās sastāvdaļas (izņemot ananasus un cieti) un vāra 20–30 minūtes.

    Tad pieliek gabaliņos sagrieztus ananasus un vāra vēl 5 minūtes.

    Noņem no uguns un iemaisa kartupeļu cieti, kuru izšķīdina ananasiem nolietajā sīrupā.

    Karstu pilda burkās un aizskrūvē. Nav jāpasterizē.

    Ja vēlies, lai mērce ir pikantāka, vari papildināt recepti ar čili pipariem, rīvētu ingveru vai ķiplokiem pēc garšas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form