Ķīnas saldskābā mērce ziemai
Foto: Privātais arhīvs

Ķīnas saldskābā mērce ir lieliska piedeva rīsu un makaronu ēdieniem. Apcepot pannā vistas gabaliņus un tos pāris minūtes pasutinot mērcē, tiksi pie ātrām, gardām vakariņām. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Tomātus, sīpolus, papriku un burkānus sasmalcina, liek katlā, pievieno etiķi (ja izmanto 70% etiķa esenci, būs nepieciešamas 2–3 ĒK), pārējās sastāvdaļas (izņemot ananasus un cieti) un vāra 20–30 minūtes.

Tad pieliek gabaliņos sagrieztus ananasus un vāra vēl 5 minūtes.

Noņem no uguns un iemaisa kartupeļu cieti, kuru izšķīdina ananasiem nolietajā sīrupā.

Karstu pilda burkās un aizskrūvē. Nav jāpasterizē.

Ja vēlies, lai mērce ir pikantāka, vari papildināt recepti ar čili pipariem, rīvētu ingveru vai ķiplokiem pēc garšas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form