Foto: Madara Apsīte

Uz lauka augušo gurķu ražas sezona rit pilnā sparā. Un ir jāizmanto šie dārza labumi svaigā veidā, cik vien var un kā vien var. Rītā, vakarā un pusdienās! Lūk, "Instagram" dzīlēs esam atraduši jaunu, pikantu receptīti. Ēdienu influencere ("Instagram" atrodama kā: "madarapsite") sniedz instrukciju, kā pagatavot pikantos Āzijas gurķu salātus.

7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 gab.mazie gurķi2 ĒKsojas mērce2 ĒKolīveļļa1 ĒKcitronu sula1 ĒKbrūnais cukurs1 TKsmalki sakapāts čili2 ĒKsezama sēklas

Sagatavošana

1

Gurķi noliek starp diviem salmiņiem vai diviem irbulīšiem.

2

Ar smalku nazi vienu gurķa pusi griež taisni, ar mazām atstarpēm. Galvenais – neizgriezt gurķim pavisam cauri!

3

Tad jāpagriež gurķis uz otru pusi un jāgriež 45 grādu leņķī – iešķībi. Un tā ar visiem gurķiem!

4

Visas marinādes sastāvdaļas kopā ar gurķiem samaisa bļodiņā.

5

Ļauj tiem nostāvēties stundu. Un voilā gatavs!

Labu apetīti!

Citām interesantām receptem vari sekot līdzi Madaras "Instagram" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!