Ķiploki rozmarīna marinādē
Foto: Shutterstock
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g ķiploku daiviņu
ķiploku daiviņu
150 ml
150 ml ūdens
ūdens
1 gab.
1 gab. lauru lapa
lauru lapa
2-3 gab.
2-3 gab. smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
pēc garšas
pēc garšas svaigs rozmarīns
svaigs rozmarīns
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK etiķis (9%)
etiķis (9%)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Vai esi kādreiz baudījis marinētas ķiploku daiviņas? Garšo izcili arī tāpat vien, ķeksētas pa vienai no burciņām, bet būs labs kompanjons arī salātiem, noderēs gaļas marinēšanai, sautējumiem un citiem ēdieniem, tāpēc, ja prāto, kur likt lietā daudzās ķiploku galviņas, šī recepte neliks vilties.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā katliņā lej ūdeni, pievieno lauru lapu, piparus, dažus rozmarīna zariņus, sāli, cukuru un ļauj visam uzvārīties.

    Kad ūdens uzvārījies, pievieno nomazgātas, attīrītas ķiploku daiviņas un vāra tieši desmit minūtes. Laiku ieteicams ievērot, jo tieši šādā periodā vāroties, ķiploki saglabās patīkamo kraukšķīgumu.

    Nogriez uguni, pielej etiķi, samaisi un pildi visu burciņās. Pievieno arī dažus rozmarīna zariņus burciņai, lai noformējums ir glītāks.

    Aizvākotā veidā marinētos ķiplokus var glabāt pagrabā vai citā vēsā vietā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form