Ķiplokos marinētas plūmes ar kauliņiem ziemai
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Ātrs un vienkāršs veids, kā ieburkot ziemai brango ogu ražu. Ziemā sulīgās, aromātiskās plūmes ar vieglu ķiploku aromātu būs garda uzkoda un lieliska piedeva gaļas ēdieniem.

Plūmes nomazgā. Ar asi nazi katru plūmi gareniski iešķeļ (visērtāk to darīt pa plūmes sānu jeb "vīli") līdz pat kauliņam. Griezuma vietu paver, ieliek pabiezu ķiploka šķēli, kurai iepriekš izņemta zaļā serdīte.

Katras burkas apakšā liek pāris lauru lapas, 3 krustnagliņas, 5 smaržīgos piparus, tad piepilda burkas ar plūmēm, atstājot nelielu rezervīti.

Gatavo marinādi. Uzkarsē ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisot karsē, līdz sāls un cukurs izkusis. Tad pievieno marinādei etiķi, iemaisa un pārlej plūmes ar verdošo marinādi, lai tās būtu nosegtas.

Aizvāko burkas ar steriliem vāciņiem, apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form