Ķiplokos marinētas plūmes ar kauliņiem ziemai
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg plūmes
plūmes
2
2 ķiploki
ķiploki
 
lauru lapas
lauru lapas
 
smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
krustnagliņas
krustnagliņas
Marinādei
500 ml
500 ml ūdens
ūdens
1 TK
1 TK sāls
sāls
150 g
150 g cukurs
cukurs
50 ml
50 ml etiķis
etiķis
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Ātrs un vienkāršs veids, kā ieburkot ziemai brango ogu ražu. Ziemā sulīgās, aromātiskās plūmes ar vieglu ķiploku aromātu būs garda uzkoda un lieliska piedeva gaļas ēdieniem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Plūmes nomazgā. Ar asi nazi katru plūmi gareniski iešķeļ (visērtāk to darīt pa plūmes sānu jeb "vīli") līdz pat kauliņam. Griezuma vietu paver, ieliek pabiezu ķiploka šķēli, kurai iepriekš izņemta zaļā serdīte.

    Katras burkas apakšā liek pāris lauru lapas, 3 krustnagliņas, 5 smaržīgos piparus, tad piepilda burkas ar plūmēm, atstājot nelielu rezervīti.

    Gatavo marinādi. Uzkarsē ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisot karsē, līdz sāls un cukurs izkusis. Tad pievieno marinādei etiķi, iemaisa un pārlej plūmes ar verdošo marinādi, lai tās būtu nosegtas.

    Aizvāko burkas ar steriliem vāciņiem, apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form