Ķiploku majonēze
Foto: Shutterstock
5.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pagatavot mājās majonēzi ir ļoti vienkārši un ātri. Tas burtiski aizņem dažas minūtes. Ja klasiskai majonēzei pievieno sinepes, tad ķiploku majonēzei sinepju vietā izmanto rīvētus ķiplokus.

Blendera traukā liek olu dzeltenumus, pievieno ar ķiploku spiedi saspiestus ķiplokus, citronu sulu un nelielu šķipsnu sāls.

Sakuļ viendabīgu masu, pēc tam lēnām pievieno olīveļļu, turpinot nepārtraukti kult.

Kuļ, līdz veidojas bieza, krēmīga mērce. Līdz izmantošanai glabā ledusskapī.

Ja majonēze tiks glabāta vairākas dienas, tad, lai tā nedalītos sastāvdaļās, tai pievieno vienu ēdamkaroti verdošu ūdeni un vēlreiz sakuļ.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form