Rauga mīklas pīrādziņi ar sieru un ķiplokiem
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Speķa pīrādziņi latvieša vēderam ir pierasta lieta, bet kā būtu ar ķiplokiem, ko iecienījuši slovāki?

Gatavo mīklu:

Lielā bļodā sajauc raugu ar cukuru un pusi no mīklai paredzētā piena daudzuma. Maisa, līdz sastāvdaļas labi sajauktas un bez kunkuļiem.

Pakāpeniski pievieno miltus. Kad puse miltu jau bļodā, pieber sāli un iecilā izkausētu margarīnu.

Rūpīgi samaisa un turpina pievienot miltus. Kad mīkla kļūst bieza un lipīga, to sāk mīcīt un staipīt ar rokām, līdz līdz tā kļūst gluda un nav lipīga.

Bļodu pārklāj ar tīru, sausu dvielīti un ļauj stundu uzrūgt.

Gatavo abus pildījumus:

Ķiploku daiviņas notīra un smalki sakapā, samīca kopā ar sviestu, miltiem un dillem.

Sieru sarīvē, ķimeņu sieru smalki sagriež, visu sajauc kopā ar olas dzeltenumu.

Kad mīkla ir sarūgusi, to izrullē un sadala 10 daļās. Pusi pīrādziņu pilda ar ķiploku masu, otrai pusei liek siera pildījumu.

Pīrādziņus kārto uz cepamplāts, ļauj vēl nedaudz uzrūgt. Pārsmērē ar sakultu olas baltumu, pārkaisa ar sēkliņām - sezamu, ķimenēm vai koriandru.

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī, līdz gatavi. Lai labi garšo!

Comment Form