Ķiploku ziedkātu pesto
Foto: Privātā arhīva foto
2.5000 4
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 ķiploku ziedkātu bunte
ķiploku ziedkātu bunte
1
1 bazilika bunte
bazilika bunte
50-70 ml
50-70 ml olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
50 g
50 g cietais siers
cietais siers
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Svaigēšana
  • Citas mērces
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Salāti ziemai
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Vasarai piestāv pesto – to var iemaisīt mērcēs, salātos, uzzieķēt uz tomātmaizītēm un iecept pīrādziņos. Bet, lai garšu pasaule nebūtu tik garlaicīga, pamēģini ķiploku ziedkātu pesto! Pamēģināsi – sapratīsi, cik neprātīgi izmest šajā sezonā lekni saaugušos ķiploku ziedkātus. Recepti iesaka Zane Bitmane.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas sastāvdaļas saber jaudīgā blenderī un ļauj tam paveikt savu darbiņu. Var izmantot arī rokas blenderi.

    Pēc garšas vēl var pievienot sāli, eļļu, sieru.

    Ja vēlies, vari papildināt pesto sastāvdaļas ar sauju no miziņām atbrīvotu Indijas riekstu, nesālītu zemesriekstu vai lazdu riekstu.

    Pesto pilda burciņās un pārlej ar eļļu, lai pilnībā nosedzas zaļumi – tad pesto tik ātri nesabojāsies.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form