Ķirbja krēmzupa ar kokosriekstu pienu
Foto: DELFI
5.0000 3
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. mazais ķirbis
mazais ķirbis
1 gab.
1 gab. batāte
batāte
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. ķiploks
ķiploks
1 gab.
1 gab. kokosriekstu piena bundža
kokosriekstu piena bundža
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
pēc garšas
pēc garšas kajēnas pipari
kajēnas pipari
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ķirbja krēmzupa ir maiga, garšīga un sātīga. Viena no rudens omulīgākajām zupām, kas sasilda un nomierina. Cilvēks kļūst laimīgs un apskaidrots. Ķirbju zupa ir kā tāds latviešu gastronomiskais "Ommm". Pareizām sakot, "ņammm".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lūk, kas vajadzīgs ķirbja krēmzupai, ar ko var pabarot astoņus cilvēkus:

    Ķirbja krēmzupa ar kokosriekstu pienu
    Foto: DELFI

    Nomizo un sagriež burkānus un batāti – gan burkāni, gan batāte jāizvēlas palieli.

    Ielej lielā katlā eļļu un liek tur sagrieztos burkānus un batāti. Mazliet apcep, apkaisot ar sāli un pipariem, pa brīdim sakrata. Kad nedaudz apcepts, pielej glāzi ūdens un uzliek katram vāku. Vāra uz nelielas uguns.

    Ķirbja krēmzupa ar kokosriekstu pienu
    Foto: DELFI

    Tad nomizo un sagriež gabalos ķirbi (no mazajām šķirnēm var ņemt veselu, no lielajiem ķirbjiem - apmēram ceturto daļu), liek katlā pie pārējiem dārzeņiem, pielej vēl vienu glāzi ūdens un liek katlam atpakaļ vāku. Atstāj vārīties uz nelielas uguns vēl minūtes 15.

    Ķirbja krēmzupa ar kokosriekstu pienu
    Foto: DELFI

    Tikmēr sakapā kubiņos sīpolu un ķiploku, pannā nedaudz apcep.

    Ķirbja krēmzupa ar kokosriekstu pienu
    Foto: DELFI

    Saceptos sīpolus un ķiploku katlā liek, kad ķirbis jau kļūst mīksts - garšai. Visu samaisa un pielej vēl glāzi ūdens, turpina vārīt.

    Kad dārzeņi jau sāk jukt ārā, katlu ņem nost no uguns nedaudz atdzesē.

    Tad visu sablendē, pievieno kokosriekstu pienu, vēl sāli, ja prasās, un kajēnas piparus pēc garšas. Pa brīdim apmaisot, zupu uzkarsē vēlreiz, līdz tā uzmet burbuli.

    Ķirbja krēmzupa ar kokosriekstu pienu
    Foto: DELFI

    Pasniedz karstu.

    Garšīgi un sātīgi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Ķirbja krēmzupa Krēmzupa ar ķirbju sēklām Ko pagatavot no ķirbja Saldais kartupelis Burkāni Eļļa Kajēnas pipari Ķiploki Ķirbis Kokosriekstu piens Pipari Sāls Sīpoli Biezzupas un krēmzupas Dārzeņu zupas Ēdieni veģetāriešiem Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas Vārīšana viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form