Ķirbi nomizo, attīra no sēklām, sagriež kubiņos. Puravus notīra, gareniski iegriež un noskalo, sagriež gredzenos. Ķirbim un puraviem pārlej aukstu ūdeni, pievieno 1 TK sāli un citronu sulu.
Dārzeņus uzvāra, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra 3-5 minūtes (ķirbim jābūt vēl stingram!). Nokāš, ļauj atdzist. Pievieno 2 ĒK olīveļļas un padaudz svaigi maltus piparus, sāli pēc garšas.
Mērcei – ķiploku notīra un sakapā, samaisa ar pārējām mērces sastāvdaļām, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Pirms pasniegšanas mērci pārlej salātiem, nemaisa.
Iesūtīja: Nora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit