Foto: DELFI
Ķirbja salāti ar puravu un ķiploku mērci aukstajam galdam.

Ķirbi nomizo, attīra no sēklām, sagriež kubiņos. Puravus notīra, gareniski iegriež un noskalo, sagriež gredzenos. Ķirbim un puraviem pārlej aukstu ūdeni, pievieno 1 TK sāli un citronu sulu.

Dārzeņus uzvāra, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra 3-5 minūtes (ķirbim jābūt vēl stingram!). Nokāš, ļauj atdzist. Pievieno 2 ĒK olīveļļas un padaudz svaigi maltus piparus, sāli pēc garšas.

Mērcei – ķiploku notīra un sakapā, samaisa ar pārējām mērces sastāvdaļām, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Pirms pasniegšanas mērci pārlej salātiem, nemaisa.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!