Foto: Privātais arhīvs
Sildoša un pikanta zupa, kas ļoti piestāv drēgnajiem rudens vakariem. Ja vēlies to krēmīgāku, pievieno kokosriekstu pienu vai saldo krējumu, bet droši var iztikt arī bez!
40Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgķirbis200 gsarkanās lēcas1 sīpols3 ķiploka daiviņas eļļa cepšanai1 TKsviests1 ĒKrīvēts ingvers0.5 čili pāksts bez sēklām buljons pēc garšassāls un pipari bekons pasniegšanai sīpolu pārslas pasniegšanai zaļumi pasniegšanai

Sagatavošana

1

Lej katliņā nedaudz eļļas un pieliek piciņu sviesta, uz vidējas uguns apcep gabaliņos sagrieztu ingveru, sīpolu, ķiploku un čili (bez sēklām). Pievieno garšaugus un visu izkarsē apmēram minūti.

2

Pievieno katliņa saturam kubiņos sagrieztu ķirbi, visu samaisa un atkal izkarsē pāris minūtes. Tad pievieno noskalotas lēcas un pārlej ar karstu buljonu – tā, lai šķidrums pilnībā pārsegtu dārzeņus.

3

Uzliek katliņam vāku un vāra visu, līdz lēcas un ķirbji ir mīksti. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

4

Katliņu noņem no uguns un, kad virums nedaudz atdzisis, to sablendē.

5

Pasniedz ar saceptu bekonu, zaļumiem vai kaltētām sīpolu pārslām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!