Ķirbja un lēcu krēmzupa ar bekonu un sīpolu pārslām
Foto: Privātais arhīvs
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg ķirbis
ķirbis
200 g
200 g sarkanās lēcas
sarkanās lēcas
1
1 sīpols
sīpols
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
1 TK
1 TK sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK rīvēts ingvers
rīvēts ingvers
1/2
1/2 čili pāksts bez sēklām
čili pāksts bez sēklām
 
buljons
buljons
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
 
bekons pasniegšanai
bekons pasniegšanai
 
sīpolu pārslas pasniegšanai
sīpolu pārslas pasniegšanai
 
zaļumi pasniegšanai
zaļumi pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sildoša un pikanta zupa, kas ļoti piestāv drēgnajiem rudens vakariem. Ja vēlies to krēmīgāku, pievieno kokosriekstu pienu vai saldo krējumu, bet droši var iztikt arī bez!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lej katliņā nedaudz eļļas un pieliek piciņu sviesta, uz vidējas uguns apcep gabaliņos sagrieztu ingveru, sīpolu, ķiploku un čili (bez sēklām). Pievieno garšaugus un visu izkarsē apmēram minūti.

    Pievieno katliņa saturam kubiņos sagrieztu ķirbi, visu samaisa un atkal izkarsē pāris minūtes. Tad pievieno noskalotas lēcas un pārlej ar karstu buljonu – tā, lai šķidrums pilnībā pārsegtu dārzeņus.

    Uzliek katliņam vāku un vāra visu, līdz lēcas un ķirbji ir mīksti. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

    Katliņu noņem no uguns un, kad virums nedaudz atdzisis, to sablendē.

    Pasniedz ar saceptu bekonu, zaļumiem vai kaltētām sīpolu pārslām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form