Ķirbja un lēcu krēmzupa ar bekonu un sīpolu pārslām
Foto: Privātais arhīvs
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sildoša un pikanta zupa, kas ļoti piestāv drēgnajiem rudens vakariem. Ja vēlies to krēmīgāku, pievieno kokosriekstu pienu vai saldo krējumu, bet droši var iztikt arī bez!

Lej katliņā nedaudz eļļas un pieliek piciņu sviesta, uz vidējas uguns apcep gabaliņos sagrieztu ingveru, sīpolu, ķiploku un čili (bez sēklām). Pievieno garšaugus un visu izkarsē apmēram minūti.

Pievieno katliņa saturam kubiņos sagrieztu ķirbi, visu samaisa un atkal izkarsē pāris minūtes. Tad pievieno noskalotas lēcas un pārlej ar karstu buljonu – tā, lai šķidrums pilnībā pārsegtu dārzeņus.

Uzliek katliņam vāku un vāra visu, līdz lēcas un ķirbji ir mīksti. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Katliņu noņem no uguns un, kad virums nedaudz atdzisis, to sablendē.

Pasniedz ar saceptu bekonu, zaļumiem vai kaltētām sīpolu pārslām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form