Foto: Publicitātes foto
Vai "Fri" var būt veselīga izvēle? Nudien jā! Šie ķirbja salmiņi ir lieliska alternatīva oriģinālajiem kartupeļiem. Droši eksperimentējiet ar garšvielām – pievienojiet iecienītākos garšaugus, nežēlojiet asās paprikas pulveri, varbūt pamēģiniet kanēli?
180Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
Māksla gatavot mājās1 gab.sviesta ķirbis3 ĒKeļļa1 ĒKķiploku granulas0.5 TKmalta sarkanā paprika1 šķipsnamalti melnie pipari pēc garšassāls, pētersīļi

Sagatavošana

1

Ķirbi sagriež pirksta izmēra salmiņos.

2

Iemērc ūdenī un atstājiet vismaz uz 30 minūtēm, bet vēl labāk – uz visu nakti. Tas likvidēs daļu cietes un ķirbju “kartupelīši” būs kraukšķīgāki.

3

Izņemot no ūdens, ļoti rūpīgi nosusina.

4

Pārslaka ar eļļu, pieber garšvielas, izkārto uz cepšanas plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

5

Uz 25 minūtēm ievieto cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 C grādiem.

6

Palielina karstumu līdz 210 C grādiem un cep vēl 2-4 minūtes, lai skaisti apgrauzdētos.

Pasniedzot ēdienu, apbārsta ar sāli un pētersīļiem.

Bauda ar iecienītāko mērci, piemēram jogurta – citronu un medus vai sinepju – majonēzes.

Lai labi garšo!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!