Ķirbju frī
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
Māksla gatavot mājās
Māksla gatavot mājās
1 gab.
1 gab. sviesta ķirbis
sviesta ķirbis
3 ĒK
3 ĒK eļļa
eļļa
1 ĒK
1 ĒK ķiploku granulas
ķiploku granulas
0.5 TK
0.5 TK malta sarkanā paprika
malta sarkanā paprika
1 šķipsna
1 šķipsna malti melnie pipari
malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls, pētersīļi
sāls, pētersīļi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Vai "Fri" var būt veselīga izvēle? Nudien jā! Šie ķirbja salmiņi ir lieliska alternatīva oriģinālajiem kartupeļiem. Droši eksperimentējiet ar garšvielām – pievienojiet iecienītākos garšaugus, nežēlojiet asās paprikas pulveri, varbūt pamēģiniet kanēli?

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķirbi sagriež pirksta izmēra salmiņos.

    Iemērc ūdenī un atstājiet vismaz uz 30 minūtēm, bet vēl labāk – uz visu nakti. Tas likvidēs daļu cietes un ķirbju “kartupelīši” būs kraukšķīgāki.

    Izņemot no ūdens, ļoti rūpīgi nosusina.

    Pārslaka ar eļļu, pieber garšvielas, izkārto uz cepšanas plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

    Uz 25 minūtēm ievieto cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 C grādiem.

    Palielina karstumu līdz 210 C grādiem un cep vēl 2-4 minūtes, lai skaisti apgrauzdētos.

    Pasniedzot ēdienu, apbārsta ar sāli un pētersīļiem.

    Bauda ar iecienītāko mērci, piemēram jogurta – citronu un medus vai sinepju – majonēzes.

    Lai labi garšo!


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form