Ķirbju un mango čatnija recepte
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g ķirbji
ķirbji
100 g
100 g mango
mango
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
1
1 čili pipars
čili pipars
 
rozā pipari
rozā pipari
pēc garšas
pēc garšas cukurs, sāls
cukurs, sāls
 
baziliks
baziliks
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citas mērces
  • Uzkodu mērces
  • Helovīna ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Attīstoties ēst gatavošanas kultūrai Latvijā, arī tradicionālajā virtuvē ienāk jaunas dvesmas. Pareizi kombinējot jau pazīstamus produktus, iespējams iegūt jaunas garšu nianses. "Ķirbis ir piemērots produkts dažādiem ēdienu eksperimentiem, jo izceļas ne tikai ar uzturvērtību, bet arī neitrālo garšu un zeltaini dzelteno krāsu, tādēļ pareiza tā izmantošana ēst gatavošanā spēj ēdienam piedot neaizmirstamu garšu un vizuālo baudījumu," stāsta "Lido" šefpavāre Ilga Joma, iesakot no ķirbja pagatavot svaigu, garšīgu, pikantu mērci - čatniju, kuru ieteicams ēst pie putnu gaļas ēdieniem un sieriem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo 500 gramus ķirbja un sagriež kubiņos, pievieno 100 gramus mango (ja nav pieejams svaigs, izmanto saldētu) un glāzi ūdens, visu sablendē.
    Masu ielej katliņā, pievieno rozā piparus, baziliku, cukuru, sāli un svaigus čili piparus pēc garšas.

    Čatnija masu ar garšvielām uzvāra un ļauj paburbuļot vienu minūti, pēcāk atdzesē.

    Pasniedz atsevišķā mērces trauciņā, neliekot uz viena šķīvja ar pamatēdienu. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form