Ķirbju siera kūka ar spociņiem
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g šokolādes cepumi
šokolādes cepumi
150 g
150 g sviests
sviests
600 g
600 g krēmsiers istabas temperatūrā
krēmsiers istabas temperatūrā
100 g
100 g saldais krējums 35%
saldais krējums 35%
2 gab.
2 gab. olas
olas
180 g
180 g ķirbju biezenis
ķirbju biezenis
80 g
80 g cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK kukurūzas vai kartupeļu ciete
kukurūzas vai kartupeļu ciete
1 ĒK
1 ĒK malts kanēlis
malts kanēlis
Bezē "spociņi" dekorēšanai
4 gab.
4 gab. olu baltumi
olu baltumi
200 g
200 g cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
vaniļas pasta vai cukurs
vaniļas pasta vai cukurs
 
melnā pārtikas krāsviela vai tumšā šokolāde
melnā pārtikas krāsviela vai tumšā šokolāde
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Helovīna ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Lai arī Halovīnam Latvijā vēl arvien ir pietiekoši daudz pretinieku, šos svētkus svinam pietiekoši plaši, tāpēc pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt ēdienu gada spocīgākās un jocīgākās nakts noskaņās!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No sākuma pagatavo bezē "spociņus" – lielā tīrā metāla bļodā bez taukvielu atlikumiem sajauc olas baltumus ar cukuru un sāli.

    Katlā, kura diametrs ir nedaudz mazāks par bļodas diametru, uzvāri ūdeni. Metāla bļodu ar olas baltumu masu liec virsū katliņam (ūdens peldē).

    Karsē maisījumu uz mazas uguns, kamēr viss cukurs ir pilnībā izkusis un masa ir karsta (tai ir jābūt ~70 grādu karstai. Precīzi grādi gan nav ļoti būtiski – masu var pārbaudīt arī ar roku – tai ir jābūt ļoti, ļoti siltai, praktiski karstai, tomēr tādai, kas neapdedzina).

    Noņem bļodu no ūdens peldes un uzreiz sāc kult olas baltumus ar mikseri.

    Puto olbaltumus, līdz masa ir stingra, balta un atdzisusi līdz istabas temperatūrai.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 100 grādiem. Ar karotes palīdzību vai konditorejas maisu izspiež "spociņu" uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru.

    Cep "spociņus" cepeškrāsnī 1,5-2 stundas, pēc tam izslēdz cepeškrāsni un ļauj "spociņiem" atdzist cepeškrāsnī vēl stundu.

    Dekorē spociņus – ar pārtikas krāsvielu vai izkausētu melno šokolādi katram "spociņam" uzzīmē acis un muti. "Spociņus" uzglabā traukā ar vāku, lai nepiekļūst mitrums.

    Gatavo siera kūku. Virtuves kombainā vai blenderī sasmalcini cepumus līdz smalkām drupačām un sajauc tos ar izkausētu sviestu.

    Iegūto cepumu masu vienmērīgi izklāj kūkas formas pamatnē, izveidojot arī "sieniņas".

    Lielā bļodā sajauc krēmsieru ar ķirbju biezeni un cukuru.

    Pievieno olas, saldo krējumu un kanēli, sajauc.

    Iegūto masu lej uz cepumu pamatnes.

    Cep 150 grādos iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu.

    Izcepto kūku turpat cepeškrāsnī atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad pārliec ledusskapī un atdzesē vēl vismaz astoņas stundas.

    Rotā ar bezē "spociņiem" un pasniedz.

    Lai izdevušies svētki!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.