Ķirbju un alus maize
Foto: Shutterstock
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 ml
100 ml ķirbja biezenis
ķirbja biezenis
120 g
120 g sviests
sviests
500 ml
500 ml milti
milti
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK sāls
sāls
1/2 TK
1/2 TK kanēlis
kanēlis
šķipsna
šķipsna ingvera pulveris
ingvera pulveris
šķipsna
šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
1
1 ola
ola
240 ml
240 ml gaišais alus
gaišais alus
100 g
100 g siers (kūstošs)
siers (kūstošs)
50 ml
50 ml ķirbju sēkliņas
ķirbju sēkliņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Mīksta maizīte brokastīm vai pēcpusdienas uzkodām. Pasniedz ar svaigu krēmsieru un kapātiem zaļumiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo maizes cepamo formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru. Pirms maizes cepšanas, laicīgi pagatavo ķirbju biezeni. Sagriež ķirbja šķēli bez mizas gabaliņos, liek tvaicējamā katlā un tvaicē apmēram 8 minūtes, pēc tam ar blenderi sablendē. Biezeni var pagatavot lielāku daudzumu, sadalīt porcijās un sasaldēt.

    Izkausē sviestu un ļauj tam nedaudz atdzist. Bļodā ieber miltus, pievieno cukuru, cepamo pulveri, sāli, kanēli, ingvera pulveri, pierīvē muskatriekstu un visu labi sajauc.

    Uz rupjās rīves sarīvē sieru, noliek malā. Nelielā bļodiņā sajauc kausēto sviestu ar ķirbju biezeni un olu.

    Miltos izveido padziļinājumu un tajā ielej alu un olu maisījumu. Samaisa vienmērīgu mīklu (centies nemaisīt pārāk ilgi). Iecilā rīvēto sieru.

    Mīklu lej sagatavotajā maizes formā, pārkaisa sēkliņas un liek karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram vienu stundu un 15 līdz 20 minūtes, līdz maize gatava (iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss un tīrs).

    Izņem maizi no krāsns un ļauj atdzist, līdz tā vairs nav karsta. Pasniedz siltu ar sviestu vai krēmsieru, vai citām uzkodām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form