Ķirbju un kazas siera lazanja
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. riekstu ķirbis
riekstu ķirbis
1 ĒK
1 ĒK timiāns
timiāns
1 ĒK
1 ĒK rozmarīns
rozmarīns
65 g
65 g sviests
sviests
65 g
65 g kviešu milti
kviešu milti
800 ml
800 ml piens
piens
pēc garšas
pēc garšas rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
150 g
150 g cietais siers
cietais siers
150 g
150 g kazas siers
kazas siers
150 g
150 g mocarella
mocarella
 
lazanjas plāksnes
lazanjas plāksnes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Makaronu sacepumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Mazliet citādāka lazanja – ar ķirbjiem un kazas sieru. Recepti piedāvā nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pannā apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst zeltaini.

    Notīri un sagriez ķirbi plānos gabalos (formai nav lielas nozīmes), pievieno to pannā kopā ar timiāna un smalki sakapāta rozmarīna lapiņām. Apmaisi, uzliec vāku un gatavo uz lēnās uguns aptuveni 5 minūtes.

    Pagatavo bešamela mērci – katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus, maisot cep vienu minūti.

    Pakāpeniski, pastāvīgi maisot, pielej klāt pienu. Kad mērce ir uzvārījusies un viegli burbuļo, pierīvē muskatriekstu, pieliec arī nedaudz maltu piparu. Iemaisi mērcē cieto sieru un izslēdz uguni.

    Sakarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.

    Kārto lazanju – lielā cepamtrauka pamatnē uzsmērē 2–3 ēdamkarotes bešamela mērces, tad vienā slānī liec lazanjas plāksnes. Uz tām kārto pusi no ķirbju maisījuma, virsū vienmērīgi kārto kazas siera gabaliņus un uzlej aptuveni pusi bešamela mērces, izlīdzini.

    Atkārto šo procesu ar otro lazanjas slāni, atstājot 4–5 ēdamkarotes bešamela mērces virskārtai.

    Virskārtā uz lazanjas plāksnēm liec atlikušo bešamelas mērci, izlīdzini un vienmērīgi pārkaisi ar rīvētu mocarellu.

    Pārklāj visu ar foliju un cep 20 minūtes.

    Tad foliju noņem un cep vēl 15–20 minūtes, kamēr sieram izveidojas zeltaina garoziņa.

    Rotā ar rozmarīna lapiņām un pasniedz karstu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.