Foto: Viktorija Kožemjakina
Mazliet citādāka lazanja – ar ķirbjiem un kazas sieru. Recepti piedāvā nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.
90Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas2 ĒKolīveļļa1 gab.riekstu ķirbis1 ĒKtimiāns1 ĒKrozmarīns65 gsviests65 gkviešu milti800 mlpiens pēc garšasrīvēts muskatrieksts150 gcietais siers150 gkazas siers150 gmocarella lazanjas plāksnes

Sagatavošana

1

Pannā apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst zeltaini.

2

Notīri un sagriez ķirbi plānos gabalos (formai nav lielas nozīmes), pievieno to pannā kopā ar timiāna un smalki sakapāta rozmarīna lapiņām. Apmaisi, uzliec vāku un gatavo uz lēnās uguns aptuveni 5 minūtes.

3

Pagatavo bešamela mērci – katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus, maisot cep vienu minūti.

4

Pakāpeniski, pastāvīgi maisot, pielej klāt pienu. Kad mērce ir uzvārījusies un viegli burbuļo, pierīvē muskatriekstu, pieliec arī nedaudz maltu piparu. Iemaisi mērcē cieto sieru un izslēdz uguni.

5

Sakarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.

6

Kārto lazanju – lielā cepamtrauka pamatnē uzsmērē 2–3 ēdamkarotes bešamela mērces, tad vienā slānī liec lazanjas plāksnes. Uz tām kārto pusi no ķirbju maisījuma, virsū vienmērīgi kārto kazas siera gabaliņus un uzlej aptuveni pusi bešamela mērces, izlīdzini.

7

Atkārto šo procesu ar otro lazanjas slāni, atstājot 4–5 ēdamkarotes bešamela mērces virskārtai.

8

Virskārtā uz lazanjas plāksnēm liec atlikušo bešamelas mērci, izlīdzini un vienmērīgi pārkaisi ar rīvētu mocarellu.

9

Pārklāj visu ar foliju un cep 20 minūtes.

10

Tad foliju noņem un cep vēl 15–20 minūtes, kamēr sieram izveidojas zeltaina garoziņa.

11

Rotā ar rozmarīna lapiņām un pasniedz karstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!