Ķirbju un mandeļu kūka
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Garda kūka no neparastākas mīklas – tajā paslēpušies ķirbji. Pēc izcepšanas garšos debešķīgi, ja baudīsi kopā ar tasi tējas vai kafijas.

Uzsildītu citrona sulu ar medu pievieno saputotām olām, kam pievienots arī cukurs. Maisījumam pieliek sarīvētu ķirbi, maltas mandeles, miltus, cepamo pulveri, kanēli, iemaisa mīklā.

Ar sviestu iesmērē cepamo papīru, apkaisa ar citrona mizas skaidiņām (lai kūka nepiedeg) un liek sagatavoto mīklu. Kūku cep mēreni karstā krāsnī (180°C) apmēram stundu.

Padoms – ja gadās lielas olas, tad varbūt būs jāpievieno vairāk miltu.

Iesūtīja: Maruta

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form