Ķirbju un piparkūku krēms
Foto: DELFI
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg ķirbis
ķirbis
100 g
100 g sviests
sviests
200 g
200 g saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
pēc garšas
pēc garšas piparūku garšviela
piparūku garšviela
2 ĒK
2 ĒK manna
manna
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • Brīnišķīgs saldēdiens, kura saknes meklējamas senās saimnieču receptēs. Novērtē gan tie, kas ķirbjus (it kā) neēd, gan tie, kuriem ķirbis iet pie sirds. Samtains krēmīgums, kam savu pipariņu dod Ziemassvētku garšviela, patīkamais kontrasts, ko dod ievārījums – kopā tas veido harmonisku garšu baudījumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos, pārlej ar nedaudz ūdens un vāra, līdz mīksts.

    Visu sablendē.

    Katliņā izkausē sviestu, pievieno saldo krējumu, cukuru, vaniļu, piparkūku garšvielu (tās vietā var ņemt kanēli), mannu un uzkarsē, līdz uzmet burbuli un manna uzbriest. Noņem katliņu no uguns.

    Pievieno visam blendētā ķirbja masu. Sakuļ visu ar roku, izmantojot karoti vai putojamo slotiņu līdz krēma konsistencei, atdzesē.

    Ķirbju un piparkūku krēms
    Foto: DELFI

    Pasniedz aukstu ar berztām zemenēm, jāņogu un upeņu ievārījumu vai citu ievārījumu pēc patikšanas. Var pasniegt arī kā klasisku saldēdienu ar dzērveņu ķīseli.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form