Ķiršu ievārījums
Foto: Shutterstock
3.7500 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Recepte divi vienā – pagatavojot iegūsi gan gardu ķiršu ievārījumu, gan sīrupu dzērienu pagatavošanai vai pankūku apliešanai.

Atlasa lielas, gatavas, tumši sarkanas ogas, nomazgā lielā ūdens daudzumā, noņem kātiņus (mīkstas un bojātas ogas neder) un tad uzmanīgi izņem kauliņus.

Vienlaicīgi sagatavo sīrupu no cukura un ūdens un liek dzesēties. Atdzisušā sīrupā ieber ķiršus un atliek nostāvēties 3-4 stundas.

Pēc tam liek vārīties līdz ievārījums gatavs, 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno citronskābi.

Kad ievārījums noņemts no uguns, pusi no iegūtā sīrupa nolej pudelē un pārējo salej burkās. Tādā veidā tiks iegūts gan sīrups, gan ievārījums ar burvīgu garšu.

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form