Ķiršu ievārījums
Foto: Shutterstock
3.5556 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 kg
1.5 kg ķirši
ķirši
1.5 kg
1.5 kg cukurs
cukurs
1 l
1 l ūdens
ūdens
0.5 TK
0.5 TK citronskābe
citronskābe
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Kompoti un sulas ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Recepte divi vienā – pagatavojot iegūsi gan gardu ķiršu ievārījumu, gan sīrupu dzērienu pagatavošanai vai pankūku apliešanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atlasa lielas, gatavas, tumši sarkanas ogas, nomazgā lielā ūdens daudzumā, noņem kātiņus (mīkstas un bojātas ogas neder) un tad uzmanīgi izņem kauliņus.

    Vienlaicīgi sagatavo sīrupu no cukura un ūdens un liek dzesēties. Atdzisušā sīrupā ieber ķiršus un atliek nostāvēties 3-4 stundas.

    Pēc tam liek vārīties līdz ievārījums gatavs, 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno citronskābi.

    Kad ievārījums noņemts no uguns, pusi no iegūtā sīrupa nolej pudelē un pārējo salej burkās. Tādā veidā tiks iegūts gan sīrups, gan ievārījums ar burvīgu garšu.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form