
Recepte divi vienā – pagatavojot iegūsi gan gardu ķiršu ievārījumu, gan sīrupu dzērienu pagatavošanai vai pankūku apliešanai.
Atlasa lielas, gatavas, tumši sarkanas ogas, nomazgā lielā ūdens daudzumā, noņem kātiņus (mīkstas un bojātas ogas neder) un tad uzmanīgi izņem kauliņus.
Vienlaicīgi sagatavo sīrupu no cukura un ūdens un liek dzesēties. Atdzisušā sīrupā ieber ķiršus un atliek nostāvēties 3-4 stundas.
Pēc tam liek vārīties līdz ievārījums gatavs, 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno citronskābi.
Kad ievārījums noņemts no uguns, pusi no iegūtā sīrupa nolej pudelē un pārējo salej burkās. Tādā veidā tiks iegūts gan sīrups, gan ievārījums ar burvīgu garšu.
Iesūtīja: Ieva