Foto: Shutterstock
Mājās gatavotais kompots ļauj kavēties bezbēdīgo vasaras dienu atmiņās. "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis iesaka ķiršus ēst ne tikai svaigā veidā, bet salasīt un pagatavot gardu kompotu ziemai, kas ļaus atgriezties vasaras sajūtā sev vēlamā laikā.

Produktu daudzums paredzēts četrām 500 ml burciņām.

3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgķirši350 gcukurs700 mlūdens

Sagatavošana

1

Rūpīgi izmazgā burkas un noskalo ogas. Ja gatavo ķiršus kompotam, kauliņus var arī atstāt.

2

Ogas liek burkās, kamēr tās pilnas līdz augšai. Sīrupam atsevišķi nepieciešams savārīt ūdeni ar cukuru, līdz cukurs izkusis.

3

Sīrupu lej virsū ogām, tad burkas liek izkarsēties lielā katlā ar verdošu ūdeni. Burciņām uzliek vākus, bet neaizskrūvē. Karsē burkas vismaz 10 – 15 minūtes ūdenī, kas ir gandrīz vārošs. Tas nozīmē – kad ūdens sāk burbuļot, samazina temperatūru uz pusi un turpina karsēt vēl 10 minūtes.

4

Uzskrūvē burkām vākus un liek uz dvieļa, apgāžot burkas uz vāka. Atdzesē pilnībā un tad liek glabāties ziemai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!