Foto: Shutterstock
Svētku mielasta kulminācijai - ķiršu pīrāgs no rauga mīklas.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
30 graugs3 gab.olas100 gcukurs150 gskābs krējums1 ĒKvaniļas cukurs40 gkausēts sviests vai margarīns1 ĒKmilti500 gmilti ķirši no ievārījuma vai kompota

Sagatavošana

1

50 ml silta ūdens maisot izkausē 30 g rauga un 1 ĒK miltus.

2

Ieraugu atstāj uzrūgt ~10-15 minūtes.

3

Uzrūgušajam ieraugam pievieno 2 olas, 100 g cukura, 150 g krējuma, 1 ĒK vaniļas cukura, 40 g izkausēta sviesta vai margarīna un labi samaisa. Pievieno 500 g miltus un iemīca mīklu.

4

Mīklu pārklāj ar dvielīti un atstāj uzrūgt siltā vietā.

5

Mīklu sadaļa 2 daļās – vienu lielāku un otru mazāku.

6

Lielo mīklas daļu izrullē 5-7 mm biezumā un liek ietaukotā cepamā veidnē.

7

Pa virsu kārto ķiršus no ievārījuma vai no kompota (bez kauliņiem).

8

Mazāko mīklas daļu izrullē, sagriež loksnēs un pārklāj ķiršiem. Olu sakuļ un pārziež mīklas loksnes. Mīklu pāris vietās iegiež ar nazi.

9

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180*C 40-45 minūtes.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!