90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
30 graugs3 gab.olas100 gcukurs150 gskābs krējums1 ĒKvaniļas cukurs40 gkausēts sviests vai margarīns1 ĒKmilti500 gmilti ķirši no ievārījuma vai kompota
Sagatavošana
1
50 ml silta ūdens maisot izkausē 30 g rauga un 1 ĒK miltus.
2
Ieraugu atstāj uzrūgt ~10-15 minūtes.
3
Uzrūgušajam ieraugam pievieno 2 olas, 100 g cukura, 150 g krējuma, 1 ĒK vaniļas cukura, 40 g izkausēta sviesta vai margarīna un labi samaisa. Pievieno 500 g miltus un iemīca mīklu.
4
Mīklu pārklāj ar dvielīti un atstāj uzrūgt siltā vietā.
5
Mīklu sadaļa 2 daļās – vienu lielāku un otru mazāku.
6
Lielo mīklas daļu izrullē 5-7 mm biezumā un liek ietaukotā cepamā veidnē.
7
Pa virsu kārto ķiršus no ievārījuma vai no kompota (bez kauliņiem).
8
Mazāko mīklas daļu izrullē, sagriež loksnēs un pārklāj ķiršiem. Olu sakuļ un pārziež mīklas loksnes. Mīklu pāris vietās iegiež ar nazi.
9
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180*C 40-45 minūtes.
Iesūtīja: Lidija
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit