"Šis ir kaut kas neticami maigs un gards. Ēdīs visi, pat tie, kas nav uz diētas. Pēc garšas atgādina veco, labo "Staburadzes" torti "Kaprīze"," recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Jauno gadu daudzi ir sākuši ar apņemšanos ēst veselīgāk un sākt vairāk nodarboties ar sportu. Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvāsim vienkāršas receptes ikdienas maltītēm ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

Sastāvdaļas norādītas 20 cm diametra kūkas formai.

180Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gsaldēti ķirši bez kauliņiem10 gkukurūzas vai kartupeļu ciete pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs2 olas1 banāns80 gdateles50 gbezpiedevu jogurts10 gsviests vai kokosriekstu eļļa60 gpilngraudu milti10 gkakao1 TKdzeramā soda300 gvājpiena biezpiens250 grikota (11%) pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs pēc garšasvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Dateles aplej ar vārošu ūdeni un atstāj izmirkt.

2

Ķiršus liek katliņā, pievieno saldinātāju un maisot vāra, līdz sāk atdalīties sula. Pievieno cieti, maisot karsē, līdz masa sāk biezēt. Noņem no uguns un noliek atdzist.

3

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus sakuļ ar banānu, kakao, jogurtu, sviestu/kokosriekstu eļļu un sodu. Pievieno izmirkušās dateles un visu vēlreiz cītīgi sablendē. Pievieno miltus un iekuļ.

4

Ļauj mīklai "atpūsties". Pa to laiku sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

5

Olu baltumus sakuļ stingrās putās un uzmanīgi iemaisa mīklā.

6

Pusi mīklas lej formā, izlīdzina un cep aptuveni 15–20 minūtes. Izņem un uzmanīgi izgāž no formas. Formā lej otru pusi mīklas un cep otru biskvītu.

7

Gatavo krēmu, biezpienu sablendējot ar rikotu, saldinātāju un vaniļas ekstraktu.

8

Pusi krēma ziež uz pirmās biskvīta ripas, pa virsu liek ogu kārtu. Virsū liek otru ripu un pa virsu izkārto atlikušās ogas.

Lai labi garšo!

Ēdiena uzturvērtība visai porcijai (1394 g):

Olbaltumvielas – 102,8 g
Ogļhidrāti – 221,3 g
Tauki – 55 g
Kilokalorijas – 1829 (100 g – 131 kCal)

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!