Ķiršu torte 'Kaprīze' kaloriju skaitītājiem
Foto: Edunsporto
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

"Šis ir kaut kas neticami maigs un gards. Ēdīs visi, pat tie, kas nav uz diētas. Pēc garšas atgādina veco, labo "Staburadzes" torti "Kaprīze"," recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Jauno gadu daudzi ir sākuši ar apņemšanos ēst veselīgāk un sākt vairāk nodarboties ar sportu. Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvāsim vienkāršas receptes ikdienas maltītēm ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

Sastāvdaļas norādītas 20 cm diametra kūkas formai.

Dateles aplej ar vārošu ūdeni un atstāj izmirkt.

Ķiršus liek katliņā, pievieno saldinātāju un maisot vāra, līdz sāk atdalīties sula. Pievieno cieti, maisot karsē, līdz masa sāk biezēt. Noņem no uguns un noliek atdzist.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus sakuļ ar banānu, kakao, jogurtu, sviestu/kokosriekstu eļļu un sodu. Pievieno izmirkušās dateles un visu vēlreiz cītīgi sablendē. Pievieno miltus un iekuļ.

Ļauj mīklai "atpūsties". Pa to laiku sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās un uzmanīgi iemaisa mīklā.

Ķiršu torte 'Kaprīze' kaloriju skaitītājiem
Foto: Edunsporto

Pusi mīklas lej formā, izlīdzina un cep aptuveni 15–20 minūtes. Izņem un uzmanīgi izgāž no formas. Formā lej otru pusi mīklas un cep otru biskvītu.

Ķiršu torte 'Kaprīze' kaloriju skaitītājiem
Foto: Edunsporto

Gatavo krēmu, biezpienu sablendējot ar rikotu, saldinātāju un vaniļas ekstraktu.

Pusi krēma ziež uz pirmās biskvīta ripas, pa virsu liek ogu kārtu. Virsū liek otru ripu un pa virsu izkārto atlikušās ogas.

Ķiršu torte 'Kaprīze' kaloriju skaitītājiem
Foto: Edunsporto

Lai labi garšo!

Ēdiena uzturvērtība visai porcijai (1394 g):

Olbaltumvielas – 102,8 g
Ogļhidrāti – 221,3 g
Tauki – 55 g
Kilokalorijas – 1829 (100 g – 131 kCal)

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form