Ķiršu un pistāciju plātsmaize
Foto: All Over Press
15 porcijas 
Sarežģītība: vidēji

Pavisam īpaša plātsmaize, ar ko palutināt savējos laiskos brīvdienu rītos. Pistācijas var aizvietot ar pekanriekstiem.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

Bļodā kopā saputo sviestu, miltus, cukuru, olas un pienu, līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklā iemaisa trīs ceturtdaļas pistāciju un ķiršu. Visu lej cepampannā un virsmu izlīdzina. Pārkaisa ar atlikušanām pistācijām, ķiršiem un cukura gabaliņiem, tos nedaudz iespiežot mīklas virsmā.

Cepamformu liek krāsns vidū un cep 35-45 minūtes, kamēr plātsmaize ir "pacēlusies" un ieguvusi zeltainu krāsu, kā arī vidū pilnībā izcepusies. Pannu no krāsns izņem. Plātsmaizi izceļ no pannas un sagriež 15 gabaliņos. Pasniedz siltu vai istabas temperatūrā.

Comment Form