Pavisam īpaša plātsmaize, ar ko palutināt savējos laiskos brīvdienu rītos. Pistācijas var aizvietot ar pekanriekstiem.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 15
250 gsviests, istabas temperatūrā250 gmilti ar pievienotu cepamo pulveri250 gcukurs4 gab.olas, M izmērs2 ĒKpiens100 gpistācijas, attīrītas un sasmalcinātas350 gķirši, ar izņemtiem kauliņiem un pārgriezti uz pusēm10 gab.cukura graudiņi, sadauzīti cepamā panna (18x28 cm), izklāta ar cepampapīru

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Bļodā kopā saputo sviestu, miltus, cukuru, olas un pienu, līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklā iemaisa trīs ceturtdaļas pistāciju un ķiršu. Visu lej cepampannā un virsmu izlīdzina. Pārkaisa ar atlikušanām pistācijām, ķiršiem un cukura gabaliņiem, tos nedaudz iespiežot mīklas virsmā.

3

Cepamformu liek krāsns vidū un cep 35-45 minūtes, kamēr plātsmaize ir "pacēlusies" un ieguvusi zeltainu krāsu, kā arī vidū pilnībā izcepusies. Pannu no krāsns izņem. Plātsmaizi izceļ no pannas un sagriež 15 gabaliņos. Pasniedz siltu vai istabas temperatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!