Ķiršu vīns
Foto: Shutterstock

Ķiršu vīns - kad ķiršu raža padevusies.

Lai pagatavotu vīnu no ķiršiem (20 l balonā), no tiem iztecina sulu caur tvaicējamo katlu, sulu atšķaida ar ūdeni, kurā izšķīdināti 2 kg cukura, pievieno vīna ieraugu. Tad noslēdz balonu ar korķi, kam ir caurulīte gāzu novadīšanai kādā ūdens trauciņā vai arī uzliek gumijas cimdu (vienā pirkstā izdur caurumiņu ar adatiņu). Sulu balonā lej ar tādu aprēķinu, lai paliktu brīva vieta, kur vīnam rūgstot izplesties

Vīns jāraudzē siltumā, rūgšanas procesa sākumā 20 grādu temperatūrā, vēlāk – 12-15 grādos. Vīns rūgšanas procesam jānotiek lēni, jo, ja vīns rūgst par strauju, tas ir negaršīgs. Lai pārliecinātos par to, ka vīns ir norūdzis, var uzmanīgi pakustināt vīna balonu – ja ūdens trauciņā burbuļu nav, tad vīns ir gatavs. Uz šo brīdi var būt jāgaida pat 3, 6 un vairāk mēneši.

Gatavais vīns uzmanīgi jānolej no nogulsnēm, kas radušās balona apakšā, un jānostādina. Pēc aptuveni divām nedēļām vīns būs jau pietiekami nostādināts un dzidrs, tad to pilda pudelēs.

Vīnu var gatavot arī bez ierauga. Ja sulu tvaicē, tad liek vīna ieraugu, ja netvaicē, tad vīna ieraugu nevajag. Vien jārēķinās, ka izmantojot vīna ieraugu, vīns norūgst 1 - 1.5 mēnešus ātrāk un balona apakšā neveidojas duļķes.

Iesūtīja: Jolla

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form